Witte zijdeglans lijkt niet te dekken.

Nielsklus

  • #1
Beste medeforumleden,

Ik zit met het volgende probleem. Aangezien het houtwerk in onze woning ontzettend slecht geschilderd was toen wij het kochten, hebben we alles tot op het hout afgekrabt/afgeschuurd (korrel 40 en 60). Vervolgens alles gladder geschuurd met korrel 120 en 180. Daarna een eerste laag (10% verdund) witte grondverf opgebracht. Opgeschuurd met korrel 180 en een tweede laag onverdunde grondverf opgebracht. Opgeschuurd met korrel 180 en een eerste laag witte (RAL 9016) zijdeglans (alkyd) lak erop. Nogmaals licht opgeschuurd met ditmaal korrel 240 en een tweede laag van deze zelfde zijdeglans eroverheen.

Voor het schuren en schilderen hebben we alles telkens goed schoongemaakt en ontvet. Zowel de grondverf als de zijdeglans zijn van een degelijk merk (ander woord voor 'geschiedenis' minus ie op het eind.)

Toch blijf je op sommige plaatsen een soort van door de verf heen kijken. Ik bedoel dan niet dat je de houtnerf blijft zien (wat helaas ook het geval, maar niet storend is) maar echt een soort van donker onder het wit ziet.

Hebben jullie een idee hoe dit kan komen en hoe ik dit het beste op kan lossen?

Bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Welke kleur had het schilderwerk voordat u begon?
 

Nielsklus

  • #3
De verflagen welke we er vanaf gekrabt/geschuurd hebben waren zeer divers. Op sommige kozijnen zaten meerdere lagen van dezelfde gebroken wit/creme kleur op andere kozijnen meerdere lagen verschillende kleuren waaronder blauw, groen en/of zilver. We hebben alles tot op het hout afgeschuurd. (Verschillende houtsoorten. Vuren en hardhout). Het resultaat is eigenlijk overal hetzelfde. Ongeacht wat eronder zat of welk soort hout het is.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
De enige remedie is toch nogmaals en laag aanbrengen.

Het kan aan de dekkracht van de verf liggen. Deze veschilt per product en fabrikant.
 

Nielsklus

  • #5
Bewerk mijn eigen post maar even. Had een vraag waar ik het antwoord (ook van jou) in een andere post al tegenkwam. Was een vraag over nogmaals opschuren. Antwoord vond ik in: Verven zonder schuren

Toch nog even een korte vraag: Welk siavlies adviseer jij voor mijn situatie. Zie dat er verschillende kleuren en grofheden zijn.

Dank
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Voor een aflaklaag: fine. Eigenlijk alleen om de pukkeltjes weg te schuren.
 

Nielsklus

  • #7
Bedankt voor je antwoorden.

Kan op internet niet echt een duidelijke webwinkel vinden die het aanbiedt. Zal eens kijken of de verfgroothandel of de verf speciaalzaak in de stad hier in de buurt dit kan leveren. De groothandel staat in ieder geval op de dealerlijst van de fabrikant van siavlies. Hoop dat ze ook aan particulieren verkopen :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu