Witte uitslag (vergipsing) op buitengevel

deBeijert

  • #1
Beste collega-klussers,

Er is op internet al veel gesproken over witte uitslagen op buitengevels maar ik lees nergens een reactie van de oorspronkelijke indiener waaruit blijkt dat de aangedragen oplossing(en) succesvol zijn geweest.

Ik heb inmiddels al een tweetal offertes opgevraagd bij bedrijven en zij geven aan de gevel te moeten impregneren en zandstralen aangezien het hier vergipsing betreft. Een intensief klusje wat mij minimaal € 1700,- gaat kosten. Ik heb tevens al geïnformeerd naar het huren van een zandstraal keten incl. accessoires om dit klusje zelfstandig te klaren (ongeveer € 350,-).

Ik doe graag veel zaken zelf en wil er toch nog een poging aan wagen om dit probleem zelfstandig (met hulp van jullie) op te lossen. Het is inmiddels toch wel een doorn in mijn oog geworden.

Vandaar nog eens de vraag of men een (ervaring heeft met een) oplossing heeft om onderstaande uitslag definitief te kunnen verwijderen?

Met vriendelijke groet,
Nick

Gevel1.jpg Gevel3.jpg Gevel2.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Onderstaande tekst even hier geleend:
Reiniging en impregneren dienen door een gespecialiseerd bedrijf met zorg, kennis en kunde te worden uitgevoerd om blijvende schade aan het metselwerk te voorkomen. Zowel de voeg als de bezanding en structuur van de baksteen moeten intact blijven.
Dan heb je meteen antwoord waarom er bijna niemand zelf aan begint, een gevel netjes stralen is moeilijker dan het lijkt.
 

deBeijert

  • #3
Rola,

Je reactie is een (theoretisch) terechte.

Zo kan ik nog heel wat zaken opnoemen waarbij men zegt dat deze door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd moeten worden....

Sluit ook niet uit dat dit uiteindelijk noodzakelijk is maar het is de overweging waard.
Zandstralen wordt wellicht een lastige klus om zelf uit te voeren maar als er andere oplossingen zijn, is er wellicht een kans dat ik hier wel zelf wat in kan betekenen.
 
  • Like
Waarderingen: ABCDE

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is uitbloei van zouten, kalk en of salpeter.
Die ontstaan als er teveel water op het metselwerk is gekomen.
Ga naar een professionele bouwmaterialenhandel en haal spul om het, gedeeltelijk, te verwijderen.
In één keer krijg je het niet weg.
Pasop dat je de stenen niet nat te maakt, dan helpt het niet of het wordt nog slechter.
 

ABCDE

  • #5
En daarna een ruime halve meter overstek aanbrengen.

Wel grappig om een 'harde' scheiding te zien tussen waar het wel wit is en waar niet. Op andere dag gemetseld onder verkeerde omstandigheden?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Lijn zit op ongeveer steiger hoogte, dus zou goed kunnen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu