Witte grondverf en donkere lak

-Margriet-

  • #1
Ik wil gaan schilderen, maar zag dat ik alleen lichte (witte) grondverf heb.

Ik wil donkerblauw aflakken.

Nu kan ik de grondverf natuurlijk iets mengen met de uiteindelijke kleur, of wellicht wel met nog oude bruine en/of zwarte lak die ik nog heb, zodat ik niet per sé weer voor die twee dingetjes weer een nieuwe pot verf moet gaan halen.

Kan dit? Of verspeel ik daarmee de kwaliteit van de grondverf?

Punt is, dat een deel van de ondergrond nog ongelakt is, of kaal. De rest is al gelakt, maar de onderkleur is anders als wat er overheen komt. Egalisatie van de kleur is dus wel handig..

Graag meer informatie.
 

EGeen

  • #2
Om donkerblauw uit wit te maken moet er zoveel lak in dat de samenstelling van de verf zal worden veranderd. Producten uit de fabriek zijn gemaakt met een perfecte combinatie en samenstelling van ingrediënten. Alle aanpassingen hierin (verf/verdunning etc.) tast de verf aan. Zelf zou ik gewoon een grondverf laten mengen in de uiteindelijke kleur van de aflak.
Sowieso moet de verdunning etc van de te mengen verven hetzelfde zijn, anders kan het niet.
Als u een ondergrond heeft die al gelakt is kunt u deze natuurlijk ook gewoon opschuren en deze lakken met de zwarte lak die u nog heeft staan(mits weer dezelfde soorten producten etc), zodoende krijgt u toch weer een kleur dichterbij uw kleur van de aflak.
 

-Margriet-

  • #3
Dan zou ik dus kunnen grondverven, dan een oude lak, en dan de uiteindelijke kleur?

Dat is mij ook best hoor :)

Naar de gamma en vragen of ze een witte grondverf (niet hun merk) willen mengen met een kleurtje, zullen ze vast niet doen :(

Tnx....
 

EGeen

  • #4
Bij bouwmarkten mengen ze eigenlijk enkel alleen in mengbasisverf. Deze zijn wat duurder. Bij speciaalzaak kunt u dit wel doen.
Enkel is donkerblauw niet uit wit te mengen waardoor je alsnog in mengbasisverf komt. Maar dit hoeft niet altijd duur te zijn.
Ikzelf zou gewoon litertje donkerblauwe of donkergrijze(kant en klaar) grondverf ophalen. Als het buiten is 2x aflakken. Binnen grondverf in kleur en 1x aflakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu