Wisselschakelaar vervangen voor een Smart Wissel Schakelaar

CorMol2019

  • #1
Ik heb thuis een wisselschakelaar waarmee ik de verlichting in mijn huiskamer en die van de gang een verdieping kan schakelen ( Hotelschakeling ??). In de woonkamer heb ik dus een wisselschakelaar en boven een enkele schakelaar.. Ik wil de schakelaar in de woonkamer nu vervangen, maar kom er niet zo uit en weet niet hoe ik de bedrading bij de smart wissel schakelaar moet gebruiken..

KAn iemand mij helpen?

Foto's heb ik hierbij toegevoegd.

Wiselschakelaar Bovenkant



Bovenkant Schakelaar



Onderkant Schakelaar



Smart wissel schakelaar

 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Heb je ook een aansluitschema van de nieuwe schakelaar?
 

CorMol2019

  • #3
Kom je hier verder mee?

 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Ja. Maar dat is geen wisselschakelaar.

Je kunt deze met wat gepuzzel wel plaatsen op de plek die op de foto te zien is. Maar dan moet je de andere schakelaars van de wisselschakeling laten vervallen. Je kunt daar dan eventueel een draadloze schakelaar plaatsen die past bij dit Smart Homesysteem.
 

CorMol2019

  • #5
En als ik deze doorlas en op deze plek een draadloze schakelaar plaats?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #6
Dat kan. Als je op deze plek doorverbind en een afstandsbediening plaatst, dan kun je de smart switch op de andere locatie van je wisselschakeling monteren.

Het makkelijkste is om draadloze relais in de centraaldoos om in het verlichtingsarmatuur te zetten en alleen te werken met afstandsbedieningen.
 

CorMol2019

  • #7
OF kan ik onderstaande module op mijn huidige schakelaar beter koppelen?


 

Tom345

Specialist Elektra
  • #8
Deze is wel geschikt. Als je het voor jezelf makkelijk wilt maken, dan koop je twee van die dingen en plaats je die bij de lampen, zoals beschreven op blz. 7 en 8 van de handleiding.

De moeilijkheid is dat je op de locatie van je huidige dubbele wisselschakelaar van de ene wisselschakeling de voedende kant en van de andere de afgaande kant hebt. Dan zou je dus extra draden moeten trekken en het is al vrij druk in die doos.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu