Wisa: membraam inbouwtoilet verwijderen/schoonmaken

SunFuLai

 • #1
Ik kon geen reactie plaatsen op een soortgelijk onderwerp. Kan me voorstellen dat die inmiddels is gesloten, maar ik kon dat nergens ontdekken. Vandaar een nieuwe aangemaakt.
Op 27 december 2010 werd er een tekeningetje geplaatst van een Wisa vlotter van een inbouwtoilet door een zeer actieve deelnemer.Ik ben daar blij mee, doch heb nog een paar vragen: ik ben bijna zover dat ik het membraam (1 op de tek.) wil vervangen, doch ik vraag mij af wat er allemaal "los komt" als ik de deksel/wartel (3) van de vlotter afschroef. Omdat ik slechts met één hand in de opening kan, moet ik bijna alles op de tast doen.
Met name: komt de hevel (5) mee en zo ja, kan die redelijk eenvoudig (op de tast) weer terug worden geplaatst? Zitten onderdelen 2 en 4 vast of rollen die er uit als ik de wartel los heb?
Misschien beetje domme vragen, maar het feit dat ik er "nooit" meer bij kan als er wat valt maakt mij wat schichtig. Maar ik wil wel graag wat leren!!
Alvast veel dank.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Je moet heel het deel uit het reservoir halen.
  Draai de moer los waar de waterleiding aan vast zit.
  Let op, daar zit een pakking in.

  Dan kun je de gehele flotter er uit halen.
  Dan kun je onderdeel 5 losmaken, doormiddel van het dopje 4 er uit te halen.
  Kapje 3 losdraaien, en onderdeel 1 en 2 er uit halen.
  Onderdeel 1 vervangen, en alles weer in omgekeerde volgorde monteren.
   

  BertPleizier

  • #3
  Ik heb exact hetzelfde systeem van Wisa in mijn inbouwreservoir. Heb al meerdere keren het membraampje vervangen en heel veel ruimte is er niet. Het hele systeem uit de bak halen heb ik nog nooit gedaan. Het is mij altijd zo gelukt.

  Zoals je al schreef rustig dingen losmaken en prop desnoods kanten in de reservoir, zodat er niks in kan vallen waar je niet meer bijkomt.

  Als ik het me goed herinner zit nummer 5 met een soort splitpennetje aan nummer 2 vast. Splitpennetje losklikken en het hefarmpje van nummer 2 afschuiven. Nu kan moer / ring 3 los en vervolgens kun je 2 en 1 er uit halen. Monteren in omgekeerde volgorde.

  Let op: er is een rode en een blauwe uitvoering van het membraampje en deze zijn niet uitwisselbaar.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu