Winterprobleem AWB HR2 uit 2001

Fwelles

  • #1
Wanneer de combiketel warm water genereert voor de radiatoren (met name de winterperiode) blijft de driewegklep staan in dezelfde positie. Dat heeft als effect dat wanneer het water voor bijvoorbeeld de badkamer verwarmd moet worden het warme water naar de radiatoren gestuurd wordt met als effect een ongewenst oplopende temperatuur (en hoge gasrekening :( ) en amper tot geen warm water in de badkamer. Zijn er nog andere oorzaken mogelijk dan een defecte driewegklep.

P.S. In de zomer heb ik perfect en voldoende warm water in de badkamer. Ik heb eerder in de afgelopen jaren storing gehad met de driewegklep, maar dan waren de gevolgen anders.
 

Fwelles

  • #2
Is het ook mogelijk (dmv code) om de combiketel alleen te zetten op verwarming van de radiatoren? Voorlopig heb ik namelijk niet de middelen om de ketel te vervangen en voor warm water in de badkamer heb ik wel een andere oplossing.
 

Panic

  • #3
Niet toevallig een modulerende thermostaat op de aan/uit aansluiting gemonteerd of vice versa?
 

Fwelles

  • #4
Nee dat niet. Ik heb de ketel al 15 jaar en vorig jaar is hij met deze kuren begonnen. Bij de thermostaat zijn in de jaren alleen de batterijen vervangen.
 

Panic

  • #5
Dan zou ik eerst de driewegklep controleren.
 

Fwelles

  • #7
Dankjewel AvDijk, ik had dit gezien, maar was nog niet helemaal zeker om de mode aan te passen.

Zojuist Sanitair-mode 4 ingeschakeld met Cv-mode 2 en de CV Ketel begon gelijk te kalmeren. CV Getest door de thermostaat hoger in te stellen en ik hoorde de CV aanslaan. (irritante piep in gasmeter :cry: )

Nogmaals bedankt voor deze kostenloze oplossing. :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu