Wiebelende plank in houten vloer

Jongeklusser

  • #1
Ongeveer een maand geleden heb ik een eikenhouten vloer gelegd. Het betreft een multiplank vloer met messing en groef (zwevend gelegd). De hele vloer ligt er netjes bij.

Op een punt zit e rechter een onregelmatigheid. Een van de planken, aan de rand van de kamer 'wiebelt' (kantelt) heen en weer, alsof er precies onder het midden van deze plank iets onder de vloer terecht is gekomen. Tevens is er duidelijk hoogte verschil te voelen. In eerste instantie geen probleem, maar nu begint groef uit elkaar te komen door het gewiebel.

Wat is de beste handelswijze om dit probleem te verhelpen? Zelf zat ik er aan te denken om de laatste plank van de vloer los te maken en daarna de hele vloer een stukje op te schuiven. Vervolgens zou ik dan onder de wiebelende plank kunnen kijken wat de oorzaak van het probleem is. Ik heb er vertrouwen in dat de ondervloer egaal is, omdat er altijd een laminaatvloer in heeft gelegen (die niet wiebelde). Heeft iemand tips om dit probleem aan te pakken?

Met Vriendelijke groet,
Willem
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Ik zou die plank er ook uithalen, zeker gelet op het feit dat deze aan de kant zit.
Als je hem laat zitten zal het zeker niet verbeteren.
Wellicht ligt er een stukje hout of zo iets onder. Als er vroeger bij het laminaat geen probleem was dan zou dat nu ook eigenlijk niet mogen.
Ben benieuwd wat er onder de plank tevoorschijn komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu