Wie heeft info over Krijtverf/Schoolbordverf

Yvontje82

  • #1
Hallo,

Ik wil graag een soort schoolbord maken alleen dan een stuk kleiner dan een gewoon schoolbord. Sommige schoolborden hadden van die klappen aan de zijkant die open dicht kunnen. Nou iets van die grote zou ik graag zelf willen maken. Omhet gewoon te kopen is echt onzettend duur, en ik denk dat het zelf maken gewoon veel goedkoper is.

Maar een echt vervente klusser ben ik nu ook weer niet.
Is er hier misschien iemand die mij kan zeggen waar ik precies rekening mee moet houden en welke materialen ik allemaal nodig heb.

Alvast bedankt.

Groetjes Yvonne
 

Geus

  • #2
Daar bestaat speciale schoolbordverf voor. Mijn ouders hebben al in de jaren '80 de wc-deur voorzien van deze verf, zodat wij daar onze onzin konden plaatsen. Moet geen probleem zijn, zolang je de ondergrond goed glad afwerkt.
 

Yvontje82

  • #3
Hallo Geus,

:-) Ik denk dat ik mijn vraag niet duidelijk genoeg heb neergezet, want schoolbordverf ken ik al (van gehoord), maar wilde eigenlijk weten wat er allemaal van A tot Z gedaan moet worden. Welke ondergrond/houtsoort (of juist geen hout) kan ik het beste gebruiken? Moet ik eerst gronden? Als ik moet ontvetten waar doe ik dat dan mee? Gebruik ik een kwast of een roller. Welk merk is de beste kwaliteit?
Kun je me daar toevallig ook een antwoord op geven?

Met vriendelijke groet,
Yvonne
 

Geus

  • #4
Moet het een los bord worden, dat je ergens op kan hangen? Of had je al een bepaalde ondergrond in gedachten?

Wat je zou kunnen doen is in de bouwmarkt een plaatje triplex o.i.d. op maat laten zagen. Goed er op letten dat het plaatje gaaf en glad is, zonder scheurtjes of andere onregelmatigheden. Ontvetten met een ontvetter (staat bij de verf in de bouwmarkt). Schoolbordverf kopen en kijken welke grond wordt geadviseerd (desnoods even navragen). Plaatje twee keer gronden, eerste keer een beetje verdund (waarschijnlijk met water, zie etiket). Licht opschuren met de hand met fijne korrel schuurpapier. Afnemen met schone vochtige doek. Schoolbordverf aanbrengen in twee lagen. Eventueel vier latjes verstek zagen, verven en rondom lijmen als lijst.

Verven kan met kwast of rollertje, persoonlijke keuze, ik zou voor de roller gaan, bij voorkeur met afgeronde hoeken. Kies wel kwasten en rollers voor de goede verfsoort, waterbasis of oplosmiddelbasis. Schoolbordverf is er tegenwoordig in allerlei kleuren, zelfs met glittertjes e.d. Wat ook een idee is, is een paar lagen magneetverf aan te brengen onder de schoolbordverf, dan kunnen de kids ook met magneetjes aan de gang.

Merkadvies ga je hier niet krijgen, maar over het algemeen betaal je voor kwaliteit. Maar of dat in dit geval zoveel uitmaakt? Je houdt vast wat verf over en kan over een paar jaar altijd een nieuw laagje eroverheen verven.

Hopelijk heb je hier meer aan. ;)
 

Yvontje82

  • #5
Ah super!
Dit is wat ik wilde weten.
Dank je wel.
Het is inderdaad de bedoeling om het ergens op te hangen of op een standaard te zetten. Zijn we nog niet helemaal over uit. Ik had inderdaad ook iets van hout of triplex in gedachten. Dat laatste is natuurlijk al redelijk glad.
Ontzettend bedankt iig.

Met vriendelijke groet,
Yvonne
 

Geus

  • #6
Succes! En het zou leuk zijn als we hier zouden kunnen vernemen of het allemaal gelukt is. :)
 

Yvontje82

  • #7
Ja, als het meteen de eerste keer goed gaat dan, natuurlijk! ;-)
 

Geus

  • #8
Als het niet goed gaat, heb je des te meer reden om hier weer terug te komen, toch? Maar het is ook leuk te horen als een advies tot een goed resultaat leidt.
 

Yvontje82

  • #9
Ja, dat klopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu