Wie heeft het antwoord voor me?

Twt

  • #1
Sinds enige tijd heeft ons toilet het volgende: Wanneer er doorgespoeld wordt dan maakt het toilet op het laatst een slurpend geluid.
De ene keer verdwijnt het water e.d. heel snel (nog sneller dan bij ons ander toilet) en soms vult de pot zich helemaal (ook als er alleen doorgespoeld wordt, dus zonder dat het toilet is gebruikt) en loopt het water langzaam weg.
Ik heb een aantal loodgieters gebeld maar krijg verschillende mogelijke oorzaken te horen: Het toilet is verstopt (maar waarom loopt het dan vaak wel heel snel weg ook als er papier in ligt?), er is teveel onderdruk of er zou iets met de ontluchting of beluchting van het toilet mis zijn.
Voordat we misschien voor niets het toilet laten doorspoelen wat nogal wat geld kost een berichtje op deze site. Heeft iemand enig idee wat de oorzaak is of heeft iemand iets dergelijks meegemaakt en hoe is dit opgelost?
Het is ontstaan kort nadat we een nieuw toilet hebben laten installeren (we hadden eerst een normaal toilet nu een zwevend) en er hier in de straat een zware graafmachine heeft gereden. Er wordt ook gesteld dat door deze graafmachine een deel van het riool kapot zou kunnen zijn gegaan of is verschoven. Onze straat is autovrij dus misschien niet berekend op dat soort zware voertuigen. Om dat te kunnen vaststellen wordt geadviseerd om met een camera in de buis/het riool te gaan. Maar ja, dat doet men ook niet voor niets.
Dus voordat we allerlei dingen ondernemen die misschien tot niets leiden heeft iemand van u de oplossing voor ons.
Alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
De loodgieters hebben allemaal een beetje gelijk; het kan diverse oorzaken hebben. Meest aannemelijk lijkt me een beginnende verstopping, misschien direct achter de nieuwe pot.

Wat u zelf kunt doen is die pot weghalen en kijken of de verstopping er direct achter zit.

Zo niet dan de tips van de diverse loodgieters,o o.a. camera-inspectie.
 

Mark345

  • #3
Kan ook aan de pot liggen weet dat een bepaald merk probemen heeft met de constructie van de siffon

Of met te veel 90 graden aangesloten niet stromend genoeg

Misschien heb je hier iets aan
 

Twt

  • #4
Inmiddels is de oorzaak achterhaald.

Tijdens de het plaatsen van het nieuwe toilet is een buis in de bocht gedrukt hierbij is de rubberen ring die in de bocht zat deels vrijgekomen.
Billendoekjes die normaal weggespoeld zouden worden bleven achter deze ring haken wat het slurpend geluid en uiteindelijk de verstopping veroorzaakte.
 

Xr8

  • #5
Billendoekjes in een wc is daarbij ook vragen om problemen. Deze horen in de afvalbak en niet in de wc/riool.

Succes.
 

H@ns

  • #6
Inderdaad die doekjes zijn verstoppingsoorzaak nummer 1 tegenwoordig!! (ze blijven heel dus verpulveren niet zoals toiletpapier)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu