WICU en DRU ART 2 gevelkachel

PeterBoomhut

  • #1
Ik wil even een paar foto's laten zien.
Ik dacht dat WICU het wondermiddel was: dus niet; achteraf toch nog veel soldeerbochten.
Een binnenbocht gaat al niet omdat geen werkruimte hebt voor het buigijzer. Zadels , ik heb geen goede kunnen vinden 18mm is een moeilijke maat. Heb dus maar klemzadels (elektra) gebruikt.


Blijkbaar heb ik voor die kachel nog onderdelen nodig zoals een buiten en binnen buis en een ring een een afdicht ring
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Je muur door voer is niet compleet nee.
En koper buig je doorgaans met een buigtang met een slee, niet met een rolletje. Voor wicu heb je ook speciale buigtangen 18mm.
Zadels bestaan wil zeker. De semi proffesionele groothandel zal ze gewoon hebben. Ik denk dat net zo goed gewoon koperen buis had kunnen nemen. Was denk net zo snel, maar een stuk goedkoper per meter

Groeten b
 

PeterBoomhut

  • #3
Nee, dat rolletje en een ijzer waarmee je 2 doorsnedes kan buigen is natuurlijk niet je van het, vooral rolletje met 15mm WICU (zacht koper) maakt het niet mooi.
Wat betreft WICU dit is eens maar nooit meer, ten eerste was het 3 euro per meter duurder, zitten er al leidingen (elektra) waar je de pijp achter wil hebben dan heb je al een groot probleem. In de meterkast heb je geen ruimte voor buigen dus daar wordt het zeker losse bochten. Van de 5 bochten zijn er 2 gebogen, rest met knietjes.
De zadels had zelfs WarmS niet, 18 mm is een moeilijke maat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu