Whitewash verwijderen van louvredeuren

Jacobcoens

  • #1
Hallo allemaal,

Na lang zoeken heb ik besloten om hier een topic over te starten.

Ik heb een zestal louvre-deuren gekocht waar een heel lichte whitewash-laag op zit. Deze wil ik verwijderen om de deuren in een donkere transparante kleur te beitsen.

Nu heb ik geen duidelijke dan wel betrouwbare informatie kunnen vinden over hoe whitewash het beste kan worden verwijderd. Ik heb het inmiddels met een vochtige doek, een doek met warm water en afwasmiddel, en met een doek met terpentine geprobeerd maar alleen de vochtige doek leek iets resultaat te hebben maar lang niet genoeg (lijkt me) om alle whitewash er af te halen.

Vanavond heb ik een klein stukje met de schuurmachine gedaan. Dit lijkt te lukken maar aangezien het hier om louvredeuren gaat en ik zelfs met een opzetstukje van mijn handpalmschuurmachine niet goed tussen de lamellen van de louvredeuren kom vraag ik me af of er een gemakkelijkere manier is om de whitewash-laag te verwijderen.


Heeft iemand een tip voor me? Zou dit bijvoorbeeld met verfafbijt kunnen of met een heteluchtpistool? Ik weet niet precies of whitewash verf, was of iets heel anders is..

Mocht het van belang zijn voor het kunnen geven van een antwoord dan kan ik proberen na te gaan welk product er gebruikt voor het whitewashen van de deuren.

Alvast bedankt!

Jacob
 

EGeen

  • #2
Veel white-wash producten zijn op waterbasis, dit tezamen met een afbrander is geen goede combinatie. Tevens kunt u de kleur van het hout met een afbrander soms aantasten, dit zult u blijven zien met een transparant af te werken product. Een afbijtmiddel en een schraper is denk ik de mooiste optie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu