Oud en nieuw tuinhout op dezelfde (whitewash) kleur krijgen

Weef

  • #1
Van een bestaande schutting (geimpregneerd tuinhout/vuren) heb ik de poort en een schuttingdeel laten vervangen. Zoals verwacht kan worden is er een flink kleurverschil ontstaan tussen de oude schuttingdelen en de nieuwe.
Graag wil ik het kleurverschil zoveel mogelijk terugbrengen. Daarbij is er ook de voorkeur dat het eindresultaat een white/greywash tint heeft.

In eerste instantie wilde ik er gewoon een whitewash tuinbeits tegenaan gooien, maar ik heb geen idee wat er dan gebeurt met het kleurverschil. Kortom, ik ben op zoek naar ervaringen en tips/suggesties.

Een extra uitdaging is trouwens dat de poort is bevestigd met hardhouten palen, wat ook weer een kleurverschil oplevert. Dat laatste kleurverschil zal natuurlijk nooit volledig weggegwerkt kunnen worden, maar wat zou een elegante manier zijn om het verschil zoveel mogelijk te beperken?

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ga er eerst eens met de hogedrukspuit over de oude schutting, het grootste kleurverschil is dan al weg.
Hou de spuit niet te dichtbij, dan krijgt het hout "haartjes" en wordt te ruw om te schilderen.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Indien het oude gedeelte natuurlijk vergrijsd is dan kan je de nieuwe delen washen met een oplossing van 1 theelepeltje ijzersulfaat in 2 liter water, dit zal het nieuwe hout doen vergrijzen. Herhalen mocht het niet voldoende zijn.
Plaats eens een foto a.u.b. zo kunnen we misschien beter en meer doelgericht helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu