Whirlpool w55tm4110w1 stopt met koelen en vriezen

Whirlpool w55tm411

  • #1
Beste leden,

Mijn koel/vriescombinatie van Whirlpool is gestopt met koelen en vriezen.
inmiddels is het dag 2 en heb na wat zelfonderzoek via YouTube en het internet de situatie niet kunnen verhelpen.
Wie o wie weet hier wat er te doen valt alvorens ik een dure reparatie verzoek in dien bij de monteur?

De koel/vriescombinatie slaat aan elke 5 minuten (tik) en na 3 seconden ook weer af(tok)(klinkt als licht schakelaar) hier is helaas geen simpele mogelijkheid een audio/video bestand van bij te voegen.
Normaal slaat de compressor aan als je de thermostaat naar een hoger -getal draait maar dat gebeurd nu dus helemaal niet meer.
help?

Henny
thermostat achterwerk.jpg
type model-label.jpg
type thermostat.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het lijkt erop dat de compressor pogingen doet om gestart te worden maar via een beveiliging even hard weer afschakelt. En daar kun je volgens mij zelf niets aan repareren.

Als ik naar het serienummer 752116001776 kijk, dan zou dit apparaat (volgens mijn berekening) de fabriek hebben verlaten in jaar 2021 week 16. Dan zou je er in elk geval nog garantie op hebben en ik denk dat je daar in eerste instantie gebruik van zou moeten maken.

Wel een waarschuwing: indien je (bijv.) ontdooien eventueel geholpen hebt met een scherp voorwerp en je in achterwand hebt geprikt (of op andere manier het koelsysteem hebt beschadigd) kan er natuurlijk geen sprake zijn van garantie en moet je eventuele voorrijkosten en uurloon zelf betalen. Ga dus na of de koelkast er van binnen zodanig uitziet dat er van een dergelijke oorzaak geen sprake kan zijn!
 
  • Like
Waarderingen: Whirlpool w55tm411

Whirlpool w55tm411

  • #3
Mogelijk is het laatste in mijn geval waar. Heb eerder bij het ontdooien niet de bijgeleverd tools gebruikt maar een mes . Ik kijk voor ik de monteur bel nog ff of ik het vriesvak daarbij niet/wel beschadigd heb. Bedankt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu