Whirlpool vaatwasser geeft foutcodes E4 F6

Tabasco

 • #1
Hallo,

De whirlpool vaatwasser
Mod. ADG 7642 IX
Service 8542 764 01001
Ser: 33 1139 001687

Geeft foutcodes E4 en F6 afwisselend knipperend weer in het display. Wie kan mij verder assisteren in determineren van het probleem ?

Hopelijk is het zelf te verhelpen. Alvast dank.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Techrax

  • #2
  E4: verwarmingsstoring, verwarmingselement doormeten indien oneindig -> vervangen.
  F6: geen watertoevoer, controleer of er water uit de kraan komt en controleer de zeefjes in de toevoerslang, werkt dit niet dan het inlaatventiel controleren.
   

  Tabasco

  • #3
  Ik ben begonnen aan de machine. Het labyrint ziet er ook vies uit, zie zo gauw niet hoe ik die netjes demonteren kan. En wat is de donker bruine container links?
  Heb het labyrint inmiddels wel netjes los : )


  Vervolg:
  Na alles even nog een keer nagelopen te hebben, deed de machine het zonder foutmeldingen! Maar, er lekte ineens veel water aan de binnenkant...
  Onduidelijk waarvandaan precies.
   

  Techrax

  • #4
  Die bruine pot is hars en is nodig voor het regeneren dus daar van afblijven. Als u een krant over de bodemplaat verspreid kunt u precies zien aan de hand van de natte plek waar hij lekt.
   

  Tabasco

  • #5
  Het bleek een kapotte pompslang te zijn, daar zat een scheurtje in, deze heb ik kunnen vervangen en het apparaat werkt weer als vanouds.

  Wat ik wel vreemd vind is dat het uiteindelijk niets te maken had met de eerdere foutcodes.

   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu