Whirlpool vaatwasser filterhuis verstopt

Bembi

 • #1
Dag, het filterhuis (ik meen dat het zo heet) van mijn vaatwasser is verstopt op een manier die vraagt om een drastische aanpak.

Ik wil nu dat onderdeel van de machine halen en, indien mogelijk reinigen. Ik kom een ring tegen waarvan ik niet goed weet hoe die los te krijgen. Zie graag foto's. Als iemand een tip heeft, graag.

Zie evt. ook een foto van de verstopping (of van wat daarvan zichtbaar is van binnenin de machine. Misschien dat iemand die dit kent zegt: 'laat maar zitten, dit is hopeloos'.
Groet en dank, Bembi
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Dat onderdeel zit daar niet maar daarachter.
  Het zeefje kan je ook schoonmaken met heet water en een afwasborstel.
  Desnoods met huishoudsoda, toestel niet laten draaien maar na afloop laten afpompen.
   

  Bembi

  • #3
  Dag soldeerbout, veel dank voor je reactie. Schoonmaken met heet water, borstel en soda heb ik uitvoerig geprobeerd (naast dat het mijn normale schoonmaakroutine was), maar dat helpt niet meer.

  Ik begrijp dat de slang er niet af hoeft.

  Klopt het dat het hier gaat om het filterhuis?

  Is er nog een andere manier om dit onderdeel te reinigen anders dan wat ik al deed? Ik keek al of het zwarte roostertje eraf te halen is van binnenin de machine, maar dat lijkt niet zo te zijn.

  bedankt weer en gegroet, bembi
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Https://www.youtube.com/watch?v=mamUY0XEAlc

  Vanaf 3:15 toch allemaal heel makkelijk op te zoeken hoor.
   

  Bembi

  • #5
  Geweldig, bedankt weer Soldeerbout! Ik heb de niveauregelaar/het zwarte roostertje weten te verwijderen en reinigen (was supersmerig zoals op de foto al te zien was, een soort zeem zat er in).

  Nu de omgekeerde route. Het type is trouwens Whirlpool DWH B00. Helaas maakte ik geen foto's van mijn route op weg naar de niveauregelaar.

  Het lukt me niet op het op onderstaande foto kleinste profiel terug te plaatsen.  -De twee doorzichtig plastic onderdelen die dienen voor afvoer van lekwater van de scharnieren: die moeten ook op het kleinste profiel aangebracht worden? Klopt?

  Bedankt weer bij voorbaat!
   

  Bembi

  • #6
  Ik vond wat filmpjes op youtube waar, in het voorbijgaan, te zien was hoe de panelen gemonteerd moeten worden.

  Hier enkele foto's voor wie daar wat aan heeft. Mijn probleem is dus opgelost. Ik heb wel een ander probleem, dat ik in een andere thread zal posten.

  Bedankt voor de hulp! Bembi


   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu