Whirlpool Koelkast WSC5555 a+x lekt water (en andere problemen)

Zippy1970

  • #1
De korte versie:

Gisteren via marktplaats bovenstaande koelkast 2de hands gekocht. De water dispenser leek na aansluiting van de watertoevoer normaal te werken. Echter na een half uur sloegen de stoppen door en toen ik in de keuken kwam, stond de halve keuken blank. Wat zijn de meest voorkomende locaties in deze koelkast waar hij water kan lekken?

De lange versie:


Gisteren via marktplaats bovenstaande koelkast 2de hands gekocht voor €200. Voordat ik de koelkast op ging halen, vroeg ik de verkoper (via marktplaats) of de koelkast verder nog helemaal in orde was en die vraag werd bevestigend beantwoord. Ik kon de koelkast pas ophalen als zij hun nieuwe hadden gekregen. Dat was dus gisteren het geval. Toen ik de koelkast ophaalde, was hij niet meer aangesloten. Ik zag wel meteen dat er hier en daar een paar flinke deuken in de koelkast zaten, maar op de manier waarop ik de koelkast in mijn keuken zou plaatsen, zou dat amper opvallen.

Eenmaal thuis aangekomen heb ik de koelkast aangesloten en bleek al meteen dat het display defect was. De 7-segments LEDs waren allen kapot. Alleen twee deden het "een beetje" (een paar segmenten van de LEDs brandden nog). Ook bleek dat er een aantal lades afgebroken zijkleppen hadden waardoor ze niet meer op hun plaats konden blijven hangen. En wat plankjes hadden ook scheuren. Ik vond dit vervelend maar zolang de koelkast het verder zou doen, dan zou ik ermee kunnen leven. Jammer dat de verkoper dit allemaal verzwegen had (en er zelfs over gelogen had), maar "live and learn" zeg ik dan maar.

Als laatste sloot ik de watertoevoer aan. De water dispenser leek normaal te werken. Ik heb de koelkast verder niet meer geïnspecteerd. Een half uur later sloegen echter de stoppen door. Toen ik de keuken inliep, stond die half blank. Blijkbaar lekt hij flink water.

Wat zijn de meest voorkomende locaties in deze koelkast waar hij water kan lekken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu