Whirlpool DWF 405 vaatwasser opstart problemen

Bommes

  • #1
Onze Whirlpool DWF 405s vaatwasser heeft wat problemen met opstarten.
Daarbij geeft hij helaas geen fout code middels een knipperend lampje.

Omschrijving:
Na inschakelen start de afvoerpomp zoals normaal voor een 10tal seconden.
Vervolgens gaat de water afsluiter open maar meteen weer dicht tegelijk stopt de pomp en gaat ook het groene lampje uit.
Dit uit en terug openen van de waterafsluiter, aan en uit gaan van de pomp herhaalt zich een x aantal keer.

Na een 5 seconden niets herhaald dit hele proces zich van voren af aan nog een keer om ergens na een x aantal keer uit/aan te gaan ineens wel te beginnen met het programma.

Uiteindelijk loopt het programma gewoon netjes door een de vaat is ook goed schoon.

Ik heb de unit al een paar gereset, heeft niet geholpen.

Service nummer: 8545 405 01770

Kan iemand me verder op weg helpen¿ :?:
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Ik vermoed een probleem in de hoofdprintplaat waar een X2 blokcondensator in zit.
     

    Bommes

    • #3
    Oh, dat klinkt als een serieus probleem... :? :cry:
    Is dat nog op een bepaalde manier met zekerheid vast te stellen??
    Of is er en één defect onderdeel van de printplaat de veroorzaker? Dan kan ik nog proberen dat uit te wisselen indien het los te vinden is.
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #4
    Met een foto van de module kan ik er wat meer over zeggen , met iemand die kan solderen is het vaak voor een paar euro op te lossen.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu