Whirlpool droger condenseert niet meer.

Haaikneuter

  • #1
Whirlpool AWZ8812 condensdroger condenseert vochtige lucht niet meer.
Er komt geen condenswater meer in lekbak boven links. Ook na droogbeurt geen extra water in ruimte waar condensor in zit geschoven. Alle filters kanalen, slangetjes, condensor en ventilator luchtschoepen zijn brandschoon gemaakt. Condensvocht pompje functioneert en slangetje van condenspomp naar uitneembaar opvangreservoir is open. De ruimte waarin de droger staat wordt gevuld met vochtige lucht zodanig dat de ruiten aanslaan, dat was voorheen niet zo. Kan het zijn dat er ergens een luchtlekkage optreedt, iemand daar ervaring mee met dit soort droger? Of iemand een idee waar de fout te zoeken is? Alvast bedankt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zijn 2 ventilatoren. 1 voor het rond'pompen' van de lucht. De andere voor het koelen van de condensor. Heb je ze allebei schoongemaakt?

Zit de ventilator voor de condensorkoeling wel vast op de as? En draait ie mee met het draaien van de trommel cq. de motor?

Als de condensor niet gekoeld wordt zal er geen vocht uit de lucht gehaald worden.
 

Haaikneuter

  • #3
Kees alvast bedankt daar ga ik de komende dagen eens extra naar kijken.
 

Haaikneuter

  • #4
Waaiers nagekeken lagertjes waren uitgesleten. Die hebben al een tijd losgezeten. Gezien de leeftijd van de droger maar een nieuwe aangeschaft. Bedankt voor de hulp en reactie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu