Whirlpool ARC0770 Koelkast koelt niet goed

Miertje09

  • #1
Ik heb de koelkast ooit van iemand overgekocht en was er heel tevreden mee. Alleen nu koelt ie niet meer zo goed sinds ik hem vervoerd heb voor mijn verhuizing. Ik denk dat de vriezer rond de -1 is en het koelgedeelte rond de +10.

Is hier nog wat mee te doen? Wat kan ik zelf doen, bijvoorbeeld zelf gas in doen? Kijken naar de thermostaat? En eventueel laten repareren, hoeveel kost dat?

Ik denk dat ie teveel hobbels heeft gehad toen ik hem vervoerde in een aanhangwagen/kar (voorheen ging het in de auto altijd goed). Of hij heeft niet lang genoeg gerust (hoewel ie wel staand vervoerd is), zo'n 12 uur. Of doordat ie eerst even niet horizontaal heeft gestaan (bewoog wat en maakte veel geluid t.o.v. eerder). Mijn kamer is ook een tijdje koud geweest tijdens het verven met de ramen open. Ik probeer hem nu normale temperatuur te geven, 15+, en horizontaal te laten staan. Ik heb hem 5 minuten uit gehad, maar misschien moet dat ook wel langer wil je het effect zien (zodat de koelvloeistof weer goed zit?).

Servicenummer is deze:
850107701000 500337022187

Bij voorbaat dank,
 

Miertje09

  • #2
Of zou het kunnen zijn dat ie geaard moet worden? Ik merk trouwens nu dat er condens achter in de koelkast zit dat bevriest, dus misschien doet ie het toch weer goed.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Kijk het eerst eens een dag aan, mogelijk is het ontstaan door te lage temperatuur in de ruimte.
 

Nodri

  • #4
Laat hem eerst eens 24 uur staan, uit. Door vervoer is er waarschijnlijk koudemiddel en olie in het systeem gekomen, dit moet normaal geen probleem zijn en het komt dan ook weer rustig terug maar laat hem dan wel gewoon een dagje staan.

Daarna aanzetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu