Whirlpool ADG993/1 IX programma lampjes werken, starten niet

Djwesley

  • #1
Jawel... Weer een slang eraf... de 2e al... Deze vaatwasser zal ongeveer 5 jaar oud zijn. We hebben dit huis nu 1,5 jaar geleden gekocht, en daar zat deze vaatwasser bij. Wat een ellende die vaatwassers. Maar ja afwassen is niet een bezigheid die wij in nederland graag doen!

Al na 5 maanden hier te wonen ging de eerste slang eraf... slechte slangklemmen... ik moest zelfs de netbeheerder laten komen om de hoofdzekering te laten vervangen... Piep zooi... Nadat we de stoppenkast beter hebben ingedeeld, is er nu alleen de hoofdzekering van de groep eruit gevlogen.. Weer een slang eraf en de plaat onder de vaatwasser helemaal vol... :(

Nadat we alles droog hebben gemaakt en hem nu 3 dagen hebben laten staan en proberen is het enige wat werkt de draai keuze knop (lampjes gaan dan branden) maar starten homaar.. wel wordt de waterklep open gezet dat kunnen we echt horen. De dompelschakelaar met dat schuimpje is goed. Die hebben we getest, de schakelaar van de deur is ook ok.. ook getest...

Wat kunnen we nu nog doen :roll:

Ik weet 't echt niet meer......

Hopende op antwoord...

Jeroen

Overdreven smileygebruik is niet toegestaan. Svp hoogstens enkele smileys gebruiken. Moderator.
 

Marsepein

  • #2
Als die slang er tot 2 keer toe bij dezelfde machine is afgesprongen zou ik het niet meer vertrouwen ... en investeren in een nieuwe machine.

Het kost geld, maar 3 keer je keuken onder water is niet leuk.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Niet veel meer dan dat u gedaan heeft, hoogop alle slangklemmen controleren en vervangen.
 

Henny

  • #4
wel wordt de waterklep open gezet dat kunnen we echt horen.
Je bedoelt dat je een lichte trilling voelt in het aquablok aan de kraan?
(er komt toch wel water uit de kraan?)

Heb je al een reset geprobeerd?
 

Djwesley

  • #5
Ja het is echt geen pretje. De hele nacht en dag heb ik hem van de stroom afgehouden. En vanavond er weer op gezet, maar nog steeds niets. Ondertussen hebben wij gisteravond later nog het stukje elektronica bekeken, maar verder dan een beetje aanslag wat je bijna met een vergrootglas moet bekijken is er niet... Met contactspray hebben we alle contacten nogmaals schoongemaakt, maar tevergeefs.

Soms hoor je inderdaad de klep opengaan die aan de kraan zit. Water komt er zeker uit dat hebben we ook al geprobeerd. de klep doet het ook, laat water door dus das't ook niet. alles ziet er netjes en schoon uit....

Tja zoals al heel vaak op dit forum verteld is, en dat heb ik echt allemaal al gelezen. Het blijft een raadsel wanneer en of de vaatwasser het weer gaat doen. Ik denk dat het voor de monteurs van Whirlpool of Bauknecht een kwestie van onderdelen vervangen is en zolang doorgaan totdat hij het doet.

Ik kan nergens op het net een duidelijke oorzaak vinden wat dit inhoudt. Je kunt het programma wel kiezen, maar niet starten.

Vaag blijft het wel... houd jullie op de hoogte.


Groet

jeroen
 

Djwesley

  • #6
Nou ja nu hebben we de zijkant ook nog open gemaakt en het labyrint ook schoongemaakt. Hier zit namenlijk dus ook nog een beveiliging.
Goed water eruit maar nog steeds niet... hij is echt dood.

Nou ja we zijn er nu nog mee bezig dus, misschien straks meer.

Groet,

Jeroen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu