Whirlpool ADG3500

Biggest

 • #1
Hallo kenners.

Ik heb een Whirlpool ADG3500 (NC8511 350 01001) uit 2006. Wanneer we de machine aanzetten begint hij keurig water weg te pompen en daarna water in te pompen. Na een minuut of 5 geeft hij 5 piepjes en geeft aan dat hij gereed is met het programma. Dit doet hij trouwens niet elke keer. (Hangt denk ik af van het geselecteerde programma) Alle vaat natuurlijk koud en nat. Deze cyclus duurt niet langer dan een minuut of 5.

Gisteren de machine eruit gehaald en oa de pomp eruit gehaald en helemaal schoongemaakt. Kwam daar een oranje terugslagklepje tegen van rubber die vies en vet was. Ook die schoon en vetvrij gemaakt. Alles weer teuggemonteeerd maar dat heeft niet geholpen. Verder alles gechecked op lekkage maar niets gevonden. Ook de bodemplaat is kurkdroog.

Nu lees ik hier veel over het passieve testprogramma, maar dat werkt niet bij mijn type volgens mij. Ik weet het even niet meer nu. Iemand nog tips misschien?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Een code met 5 piepjes heb ik niet in de lijst zien staan.

  Controleer het verwarmingselement, u schrijft dat het water niet warm wordt, misschien ligt het daar aan.
   

  Biggest

  • #3
  Vandaag wat zit emmeren met de knopjes op de foto. Op verschillende posities ingedrukt gehouden een paar tellen. Het programma van 65 gr. geselecteerd en aan gezet. Ditmaal duurde het best lang dus ik dacht hij is gereset op een of andere manier. Tot op een gegeven moment 3 piepjes uit het apparaat kwamen. daaran heeft hij nog een paar minuten staan pruttelen en toen zat er geen muziek meer in. Totaal nu een minuut of 20 gedraaid. Machine opengemaakt en de stoom kwam er uit. Hij wordt dus wel warm. Bij het openmaken kwamen er volgens mij 10 piepjes en de lampjes van 45 en 55 graden knipperen gelijkmatig en stoppen niet met knipperen.
  Vervelend dat hij steeds wat anders doet tijdens de verschillende programma's. Zo kun je bijna niet de goeie diagnose stellen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  F3 is bij de meeste Whirlpool vaatwassers een signaal dat er iets met de verwarming niet in orde is.
  F3 geeft aan dat het verwarmen te lang duurt. (minder dan 1,5 graad in 20 minuten)
  F3 wil zeggen dat:
  - onvoldoende snelle verwarming,
  - verwarming defect,
  - relais R2 op het Control Board defect,
  - NTC temperatuurvoeler instabiel
  - WI (water indicator) defect.

  10 piepjes heb ik ook niet in de lijst staan.
   

  Henny

  • #5
  de lampjes van 45 en 55 graden knipperen gelijkmatig en stoppen niet met knipperen.
  Op de foto zie ik ook het ledje van het 70 graden programma branden.
  Deze foutcode (P2, P4 en P5) geven aan dat er een afpomp probleem is.

  Daar deze machine nog maar net buiten de garantie is, kan je ook gebruik maken van de coulance regeling van Whirlpool Nederland.
   

  Biggest

  • #6
  Tsja, nu wordt het lastig. Pomp of verwarming. Zit misschien niets anders op dan toch maar een vakman laten komen....
  Tis ook lastig natuurlijk om op afstand een goeie diagnose te stellen. In ieder geval bedankt voor jullie antwoorden. Zodra ik meer weet laat ik het hier absoluut weten.
   

  Biggest

  • #7
  Nou, vandaag is de monteur geweest en die had niet zulk fijn nieuws. De printplaat lijkt defect te zijn plus de motor lekt. Helaas was ik zelf niet thuis en vond dat nogal vreemd omdat de hele machine droog was. Maar goed, ik de keukenleverancier gesproken en deze keuken is nu 3 jaar oud. Buiten de volledige garantie dus. Wel willen ze 1/3 van de kosten vergoeden wanneer ik de vaatwasser door Whirlpool laat repareren. Vind ik schappelijk maar denk dat de kosten zo hoog zullen zijn dat ik liever kies voor een nieuwe. Dus net terug van de mediamarkt en heb mijn oog laten vallen op een Bauknecht GSXP 7527 voor €499. Klasse A en maar 44dB. Morgen nog even verder kijken en anders gaat dat hem wel worden denk ik.
   

  Fiesiekus

  • #8
  Bauknecht en Whirlpool zijn technisch (ongeveer) hetzelfde :wink: .
   

  Biggest

  • #9
  Ik lees dat toevallig ook net. Maar ja, ben ook maar een leek en zie door de bomen het bos ook niet meer. Er is ook zoveel :shock:
  Waar ik naar kijk is het energielabel, het aantal dB en de prijs natuurlijk.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Neem eens contact op met de fabrikant, een vaatwasser moet langer dan 3 jaar probleemloos meegaan.
  Gaat uw wasmachine na vier jaar stuk, en is het niet uw schuld? Dan hebt u volgens de wet nog steeds garantie. U kunt dus nog teruggaan naar de winkel.
  Kijk ook eens bij consumentenautoriteit wat uw rechten zijn.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu