Whirlpool ADG 9340 storing (piepen, knipperen, waterafvoer)

Melkweg

  • #1
Onze vaatwasser Whirlpool ADG 9340 (serive nummer 8542 341 01817) geeft regelmatig storing. Het begon ermee dat ie 's nachts stond te piepen. De startknop knipperde 11 keer.

Aan de hand van berichten op dit forum diverse acties uitgevoerd zoals filters schoongemaakt (matig vies), spoelarmen schoongemaakt (nauwelijks vies), afvoerslang en -pijp schoongemaakt (nauwelijks vies), afvoerpomp schoongemaakt (nauwelijks vies) en de sodamethode toegepast. Het kleine zwarte roostertje onder de filter had ik getracht met een afwasborstel schoon te maken, ik kon deze er echter niet uithalen (is dit überhaupt wel mogelijk?).

Tussen deze acties door de vaatwasser een aantal maal laten lopen, soms deed ie 't, soms niet. In die gevallen stond ie weer te piepen maar ditmaal knipperde de startknop 4 keer, en stond de vaatwasser vol met water. Eén keer had de machine moeite met opstarten. Voordat ie aansloeg, stond ie 10 a 15 seconden zacht te brommen.

Na de laatste schoonmaakbeurt d.m.v. de sodamethode heeft de vaatwasser een keer of 5 zonder problemen gedraaid. De laatste keer, gisteravond, stond ie bij het opstarten weer eerst een seconde of 15 zacht te brommen voordat ie aansloeg. Vannacht stond ie weer te piepen, knipperde de startknop vier keer en stond de vaatwasser weer vol met water.

Kan het zijn dat het kleine zwarte roostertje onder de filters niet goed genoeg is schoongemaakt? Of heeft iemand een idee wat hier anders aan de hand kan zijn?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Nee verwijder de afvoerpomp en controleer op stukje glas en dergelijke , ook in het pomphuisje.
Is er niets te vinden dan nieuwe afvoerpomp erin zetten.
 

Melkweg

  • #3
Ik ben niet helemaal thuis in deze materie. Waar zit de afvoerpomp precies? Is dit het rood omcirkelde element van onderstaande foto?

 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Ja helemaal goed , u had deze toch al schoongemaakt?
Wel zoveel mogelijk water uit de kuip halen anders komt dit water er allemaal uit bij het verwijderen van de pomp.
 

Melkweg

  • #5
Ik had deze inderdaad al schoongemaakt. Ik zal kijken of er alsnog iets in gekomen is. Zo niet, dan maar een nieuwe afvoerpomp bestellen.

Nog wel een vraagje. Hoe kan 't dat de vaatwasser het tussendoor wel een paar keer goed gedaan heeft. Is de afvoerpomp dan niet kapot maar versleten of zo?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Een afvoerpomp kan spontaan vastlopen als er speling op het asje zit.
 

Melkweg

  • #7
Een nieuwe afvoerpomp is inmiddels besteld.

Nog een vraag trouwens. De laatste paar keer stond de vaatwasser eerst een seconde of 15 (zacht) te brommen alvorens het programma te starten. Lag de oorzaak hiervan ook in de kapotte afvoerpomp of wordt dit door iets anders veroorzaakt?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Programma begint altijd met afpompen , dus ja dat is de afvoerpomp.
Ieder keer als je reset en een nieuw programma kiest begint hij met afpompen.
 

Melkweg

  • #9
Nog even een terugkoppeling. Met de nieuwe afvoerpomp (overigens in Duitsland besteld, scheelde 35 euro) is het probleem opgelost, de vaatwasser doet het weer!
 

Willy4ever

  • #10
Kan je de link delen waar je het onderdeel besteld hebt svp
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu