Werking Grundfoss ALPHA2 AUTO Adapt

Leandres

 • #1
Op de verdeler van mijn vloerverwarming heb ik een energiezuinige Grundfoss ALPHA2 met AUTO Adapt functie laten monteren.

Ik heb mij laten vertellen dat deze pomp op basis van water stroming (veroorzaakt door de pomp van de ketel) automatisch harder/zachter gaat draaien. In interpreteer dit als: ketel (pomp stand 1) staat uit, dus de Grundfoss ALPHA2 AUTO Adapt zou geen water flow moeten detecteren en zal zuinige/langzamer moeten gaan draaien. En wanneer de ketel wel draait zou de pomp van de verdeler harder moeten gaan draaien. Klopt dit?

Ik stel deze vraag omdat de Grundfoss ALPHA2 AUTO Adapt nu op de stand 'AUTO adapt' staat maar altijd 13 watt stroom verbruikt volgens z'n LED display. Met regelmaat (meerdere keren per dag) check ik deze pomp en heb nooit een andere waarde dan '13' gezien. Wanneer ik de andere standen op de pomp probeer zie ik het getal wel andere (vaste) waardes aannemen.

Enig idee wat er aan de hand kan zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hessie

  Specialist Verwarming
  • #2
  Er is niets aan de hand. De pomp kiest zijn vermogen zo, dat er een bepaald drukverschil gehaald wordt. Bij een grotere flow, kiest hij ook een groter drukverschil.

  In een vloerverwarmingssysteem is de flow constant (als er tenminste geen electrische kleppen op de groepen zitten), dus een vast drukverschil, met bijbehorend vermogen.

  Je kunt de pomp op stand 1 proberen te zetten, dan schakelt hij nog verder terug, en dan even aanzien of de opwarmtijd van de vloer nog gehaald wordt. Vaak met een kleinere vloer (tot 5 groepen) gaat dit goed.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Ben het met vorige reactie eens: er is niets bijzonders aan de hand!

  Ik raad je aan om eens te googlen op "handleiding Grundfos Alpha2" dan weet je binnen 1 minuut hoe die pomp werkt en hoe je hem moet instellen.

  Verdiep je eens even in het product wat je hebt verkocht: kan je lang plezier van hebben......

  Nadeel van een pomp zoals deze, waar een display en knopjes op zitten.
  Men drukt maar raak op allerlei instellingen en blijft maar naar dat display gluren, zonder precies te weten wat de werking is van de pomp.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu