Welke voorstrijk

Pbouthoorn

 • #1
Welke voorstrijk is aan te raden voor iemand die hier nog geen ervaring mee heeft? Als ik het forum doorneem, kom ik nogal wat berichten tegen dat het wel eens misgaat met voorstrijken.

De verkoper raadde me een voorstrijk van het bekende merk dat begint met A aan omdat die speciaal bedoeld is om te rollen (minder kans op druppels en zakkers). Scheelt dat inderdaad?

Een ander voordeel van die voorstrijk zou zijn dat die een witte basislaag geeft en aangezien we met RAL 9010 willen sauzen zou dat voor een betere dekking zorgen.

Of kan ik net zo goed een (goedkopere) transparante voorstrijk nemen en die met de blokkwast aanbrengen.

Wat is jullie ervaring/advies?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
  Als je die van A gaat gebruiken kun je net zo goed een keer voorrollen met latex 10% verdund. En als je kiest voor de transparante deze verdunnen zoals aangegeven op de verpakking. Geen blokkwast gebruiken maar een viltroller. Van boven naar beneden werken en goed kijken of er geen druppels vormen, zo spannend is dat niet.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu