Welke scharnier vakkenkast

Yeddy

  • #1
Goedeavond!
Inmiddels ben ik een paar dagen opzoek naar een geschikte scharnier voor 2 deurtjes in de onderkant van een vakkenkast. De onderste 4 vakken wil ik dichtmaken met OSB deurtjes. Deze zijn inmiddels op maat gemaakt, nu moesten ze er alleen nog in. Helaas heb ik de oplossing nog niet gevonden voor de 2 uiterste deurtjes. De buitenkant van de kast steekt uit tegenover de 'binnenkant' van de kast. Op dit moment zijn de deurtjes gezaagd om op de kast te vallen, dit kan alleen niet helemaal met de uiterste deurtjes, die foto en voorbeeld. (Er is overigens niet voldoende ruimt voor schuifdeuren).
Wat zou hier de beste oplossing zijn? Ze mogen naar zowel links als rechts open gaan. Het gaat om deurtjes 1 en 4.

Deur kast.png IMG20221124154810.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik wil alleen even kwijt dat. Zie geen ruimte tussen vloer en de kast. Zet je dit meubel tegen de muur zonder vorm van ventilatie aan de achterzijde ligt schimmel vorming op de loer.
 

stefan9

  • #3
Google eens op "inliggend scharnier"
 

Yeddy

  • #4
@Wgb Dankjewel voor je reactie! De achterkant van de kast is open, en er zit een centimeter of 15 tussen de kast en de bank. Ook staat de kast op (dikke) viltjes.

@stefan9 Dankjewel! Daar heb ik inderdaad al op gezocht maar er zijn er zo ontzettend veel, ik heb geen idee welke zou kunnen werken.
 

stefan9

  • #5
Er is inderdaad heel veel keuze. De grote bouwmarkten hebben ze ook, dan kun je ter plekke kijken.
Anders moet je zoeken naar de specificaties zoals deze, en dan kijken of de maten bij jou passen.
1032607590.jpg
 

Yeddy

  • #6
Ik denk dat ik morgen even naar Hornbach rijdt, bij de Praxis hier hebben ze personeelstekort waardoor het personeel die er staat er net zo weinig verstand van hebben als mij. Zij konden niet helpen.
Dankjewel voor je snelle reacties, ik ga even de afmetingen noteren en daarginds voor advies vragen. De deur van OSB is ook nog eens 9mm waardoor het wat lastiger word.
 

Sander 1972

  • #7
Kun niks met de scharnieren die bij zo'n kall.. kast te verkrijgen zijn.
Zou zelf niet gauw dat scherpe osb kiezen, je kunt het niet afronden eigenlijk is het niet meer dan een constructie plaat, dak / ondervloer plaat
 

Yeddy

  • #8
Het zijn dezelfde afmetingen als een IKEA kast maar het is een beuken kast die zwart geverfd is. Geen idee of IKEA scharnieren werken, volgens mij zijn Kallax kasten "vlak" van voren. Zodat de buitenste rand even hoog is als de rest van de kast. Deze kast heb ik uit mijn ouderlijke huis gehaald, behoorlijk zwaar en geen idee waar het vandaan komt.. De OSB is mooi afgerond en niet scherp meer. Ik wilde ook echt OSB omdat ik het wel mooi vond staan bij de rest van de kast en meubilair! Ik had misschien beter voor een dikkere variant kunnen kiezen, maar mijn portomonee koos voor iets minder dik. Ik heb op de website van Hornbach scharnieren gevonden die hopelijk werken, morgen even halen en uitproberen. In ieder geval voor de buitenste twee deurtjes!

Screenshot_2022-11-25-23-15-26-17_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Yeddy schreef:
Ook staat de kast op (dikke) viltjes.
Ik had ook even moeten vermelden dat er veel kans is bij buitenmuren.
Daarbij zal een viltje dit fenomeen niet oplossen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu