Welke plug in gipsblok

Snellehenk73

 • #1
Mijn zoon heeft een heel leuk stuk versiering voor zijn kamer, een velg van een auto. Hierbij heb ik een speciale velghaak om hem aan de wand te kunnen hangen.

Nu moet de velg aan een wand van gipsblokken hangen en de velghaak heeft slechts 1 gat. Ik wil dus zeker zijn dat de boel niet los komt van de muur...

Wat voor plug kan ik hier het beste voor gebruiken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Belz

  • #2
  Je hebt van die speciale gasbetonpluggen. Maar zo'n velg kan al snel wel wat gewicht hebben. Op de verpakking (bvb fischer) staat het maximale gewicht. Moet je ook even uitkijken wat de dikte is van je blokken.

  De lengte van de vijzen is nogal belangrijk. Die haak (beetje afhankelijk van het model) zorgt er voor dat er niet enkel schuifkrachten zijn, maar ook een moment (draaiende kracht die de schroef uit de muur trekt). Hoe langer je schroeven, hoe beter die haak gaat vast zitten dan. Maar als de blokken niet dik genoeg zijn, schiet je er door.

  Wat ik persoonlijk zou doen is overwegen om een mooie witte houten plaat te nemen, die vast te zetten met een aantal van die gasbetonpluggen aan de muur en je velghaak op die houten plaat vast te schroeven.


  Quotes zijn niet nodig, mod.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Een gasbetonplug is niet geschikt voor in gips. Gebruik een normale plug of een universeelplug. Niet te kleine.

  Gipsblokkenwanden zijn vaak vrij dun. Mocht je er onverhoopt doorheen boren, kan je aan de andere kant een plaatje hout zetten en het met een draadeind ophangen (door en door).
   

  Belz

  • #4
  Ik was volledig verkeerd, ik had niet goed gekeken en dacht dat het om cellenbeton ging.
   

  Jackd

  • #5
  De dikste schroef of houtdraadbout nemen die in de velghaak past en daar een geschikte (dus ook grote) plug bij nemen.
  Standaard pluggen zijn geschikt voor massieve gipsblokken.

  Als er vaak mee "gespeeld" wordt zou het wel los kunnen gaan zitten,
  dan is een houten plaat een goeie optie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu