Welke oplossing hiervoor??? Buigbaar mdf latje?

Bibbertje

  • #1
hallo , ik ben bezig met mijn trap te schilderen. Helaas heb ik tussen de kraaldelen wand en de trap een te grote ruimte die ik niet mooi kan kitten (denk ik).
nu zoek ik een oplossing, misschien in de vorm van een buigbaar latje. Ik dacht aan mdf. Het mag max 7 mm dik zijn, hoog ook zoiets. Zie foto voor een indruk van het aanzicht.
Maar heeft iemand hier misschien een beter idee? Ik hoor het graag. Vast bedankt!

A664CC18-A212-4FA1-9938-7445951FAA1E.jpeg
 

Sander 1972

  • #2
Kitten is het mooiste denk ik, zou daar eens mee beginnen en kijken wat het doet. Met een aftimmer latje heb je tussen de kraaltjes ook gaten zitten die je dan weet moet dichten
 
  • Like
Waarderingen: Walker

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
In de bouwmarkt zijn diverse latjes te vinden die prima te buigen zijn.

Bij mijn trap heb ik een plint gebruikt en die op maat gemaakt. Was ook prima mee te buigen. Voordeel daarvan dat ie alleen buigt in verticale zin (het dunne deel). Horizontaal (het platte deel) wil je juist een strakke lijn.

Plaats eens een foto van dichterbij waarop de kier goed te zien is.
 

Bibbertje

  • #4
Foto van dichtbij. Al stukje geprobeerd met plamuur. Latje lijkt me mooier dan kit. Maar de afstanden tussen muur en randje van trap wisselen heel erg. Van 8 mm tot weer 5 mm etc

5D915864-9975-495A-B531-D28B760039A5.jpeg 5AB0C00C-F8EE-42E8-A9E5-C642BD665826.jpeg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Voordeel van een latje is dat je de werking van de materialen kunt opvangen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wat je doet het wordt en blijft nooit netjes. De planken loshalen en dusdanig bewerken de ze zonder kier op de trapboom staan. Maar de aansluiting trap en wand blijft bewegen dus scheurt de verf weer.
De holtes in de kraaldelen die nekken je. Daar wordt vuil verzameld of je krijgt het niet strak met plamuur of kit.

Er is volgens mij maar een oplossing van de kraaldelen met een bovenfrees het vlak van de plank frezen zo diep tot de kraal dan krijg je een glad oppervlak en daardoor zou je het ook gladder kunnen afwerken.

Vraag me af of je met een bovenfrees dat deel van de kraaldelen zou kunnen frezen en de trapboom als geleider kan gebruiken. Zodoende krijg je precies de juiste ronding.
 
Laatst bewerkt:

Bibbertje

  • #7
Dank maar dat kan ik allemaal niet. Mijn twijfel is zo netjes mogelijk kitten of latje .
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Een latje kan op zich wel. Als je dit netjes aftekent (zoals met een methode zoals hieronder getoond) en afzaagt, kan dit netjes aansluiten. Het is wel lastig dat het een erg smal randje is. De profielen van de kraaldelen kunnen gekit worden. Dat gaat maar om een mm.

ScreenHunter 153.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu