Welke ondervloer voor vinyl?

Butterfly6839

  • #1
Ik heb wat advies nodig over een ondervloer voor vinyl. Ik ben sinds een half jaar verhuisd met mijn kinderen naar een hele leuke woning maar met een houten vloer. Nu heb ik een vinyl vloer laten leggen. Volgens het woningbedrijf was alleen bij laminaat een ondervloer vereist. Ik heb dus geen ondervloer laten leggen, maar in één keer vinyl. Nu merk ik dat mijn beneden buren last hebben van het gestamp van de kinderen. Ik doe zo mijn best, echt waar, ik probeer ze rustig te houden en vaak lukt het wel maar ja, de jongste twee zijn peuters en ik kan ze moeilijk vast binden. Ik doe mijn uiterste best dat ze niet rennen of springen, enz. Stel dat ik alsnog een ondervloer wil leggen onder het vinyl waar moet ik dan voor kiezen?

Alvast bedankt voor het advies!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je hebt wel speciale geluidsmatten, maar die zijn eigenlijk voor harde vloeren zoals laminaat of tegels.
Dat zal met een houten ondervloer niet echt helpen als de kinderen staan te springen.
Het blijft dan toch doorbonken naar de onderburen.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #3
Hallo butterfly.
Er zijn harde persing tegels van verschillende merken.
Deze helpen enorm en zijn niet zo duur per m2.
Deze vloer is 3 mm mdf en 5 mm isolatie laag.
En wil je echt van het geluid af dan moet je kiezen voor een dubbele gipsvezelplaat met een steenwol ondervloer. (compleet aan elkaar te verkrijgen)
Deze worden veel gebruikt bij de oudere panden waar de vloer van hout is en tevens woning scheidend.
Met dit is wel de duurste.
 

Butterfly6839

  • #4
Hoi Rene, dat klinkt allemaal zeer interessant. Waar kan ik deze type ondervloeren kopen? En weet je toevallig of het ook gelegd wordt door de zaak waar ik het aanschaf? Ben heel benieuwd, alvast bedankt voor de reactie!
 

wverschoor

  • #5
Met een houten vloer zal je altijd geluid houden wat voor vloer je er ook onder legt als je er wat onder gaat doen zorg dat het een harde laag heeft i.v.m doordrukken stoelpoten enz.je zal zeker naar een wat betere woninginrichting moeten gaan om het goed te laten leggen zeker als het vinyl opnieuw gelegd moet worden je mag vinyl niet dubbelvouwen of knikken en het scheurt snel bij de hoekken als je het loshaalt

gr walter
 

Laminaatman

  • #6
Belangrijke vraag hierbij is of het vinyl op MDF/HDF is, of dat het vinyl zeil is of vinyl design stroken.

De eerder genoemde harde persing is alleen geschikt onder panelen van MDF of HDF en voldoen dan nog niet eens aan de normen uit het Bouwbesluit voor 10dB geluidsisolatie. In het geval van vinyl of MDF/HDF is er een 10dB ondervloerplaat nodig.

Wanneer het vinyl betreft dat geen HDF onderlaag heeft (dus stroken vinyl of zeil), dan dient er een andere 10dB ondervloer gekozen te worden en is de eerder genoemde te zacht.


Noemen van merken is op het forum niet toegestaan, zie ook de forumregels, info kunt u doorgeven via een PB, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu