Welke ondervloer voor laminaat?

Armani

  • #1
Hallo,

Ik ben momenteel bezig met de renovatie van onze woning. Ik wil namelijk op de eerste verdieping een laminaatvloer leggen.
Oorspronkelijk lag er eerst een houten plankenvloer in. Deze is eruit gehaald omdat die niet egaal lag.

Mijn vraag is nu, wat voor ondervloer moet ik monteren op de draagbalken en hoe dik moet deze zijn? (mijn draagbalken liggen op 40cm van mekaar). Mag ik hier OSB platen voor gebruiken of wat raden jullie mij aan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Underlayment platen van 18 mm zijn hier heel geschikt voor.
 

Armani

  • #3
Bedankt voor je reactie... maar wat is precies een underlayment plaat? En wat zijn dan de verschillen met een OSB plaat? Zijn ze beide geschikt?
 

Maryline

  • #4
Hetzelfde heb ik ook moeten doen in mijn living .

Tegen de balken heb ik eerst latten geslagen (valiezeplanken zeggen wij, iets van 11cm hoog en 2,2cm dik) om alles terug egaal te maken.
Toen heb ik daar osb-panelen voorzien van een panterrelaag (isolatielaag) (osb + panterre die er vast aanhangt is ong 2.2cm dik)met tand en groeg opgevezen.

Pan-terre met O.S.B. (27NS)
Hard akoestisch en thermisch paneel dat samengesteld is uit gerecycleerd cellulose en plantaardige vezels. Het bevat geen enkel synthetisch bindmiddel noch asbest. Gedurende zjn fabricage wordt het produkt schimmelwerend behandeld.
Zijn eindafwerking bestaat uit een verlijming op een zijde van een plaat OSB van 15 mm en dit door middel van een lijm op basis van polyvinylacetaat zonder formaldehyde (methanol).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Osb plaat is gemaakt van spaanders hout, underlayment is gemaakt van verschillende lagen hout, zoiets als dikke lagen fineer die kruislings op elkaar zijn gelijmd, dit is sterker dan osb.
Osb kan ook wel maar dat adviseer ik alleen wanneer de balken op 30 cm zitten, vanuit mijn ervaring gebruik ik altijd underlayment, het prijsverschil met osb is minimaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu