Welke ondervloer nodig?

Rci500

 • #1
Ik wil parket leggen op een siergrind ondervloer. Het eerste idee was om dit zwevend te doen, maar mogelijk lopen we dan aan tegen een probleem met het strak leggen tegen een tegelvloer (ivm uitzetten/krimpen)

Om parket te verlijmen op een siergrindvloer, welke ondervloer is dan het beste? Spaanplaat? Hardboard? Is het eventueel mogelijk om zonder ondervloer direct op de grindvloer te verlijmen?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als u spaanplaat wilt gebruiken om het parket te lijmen komt u dan wel uit met de hoogte van de tegelvloer ?
  Zwevend leggen kan ook met een goede ondervloer en bij de overgang van tegels naar parket een overgangsstrip plaatsen.
   

  Rci500

  • #3
  Bedankt voor uw antwoord.

  De tegelvloer moet ook nog gelegd worden. Het hoogteverschil is dus nog te overbruggen, maar hoe kleiner het verschil hoe beter. De parketvloer is 15 mm, de tegels denk ik 10 en worden waarschijnlijk 80x80 of 75 x 75. Nu heb ik bijvoorbeeld hardboard gezien van 3 mm. Is dat een goede ondervloer voor 23.5 cm breed lamelparket? Een andere mogelijkheid die ik bedacht had, was om het parket zonder ondervloer te verlijmen.

  Wat betreft zwevend leggen: Een overgangsprofiel willen we liever vermijden. We zoeken een subtielere overgang. Bijvoorbeeld zo een dun aluminium stripje tussen beide vloeren in. Als dit met een zwevende parketvloer is te realiseren, zou dat prima zijn. Ik weet alleen niet of een zwevende parketvloer strak tegen zo een strip gelegd kan worden, ivm de ruimte die nodig is voor de werking. Is het erg als er over de gehele vloer ongeveer 3m (aan de lange kant) geen ruimte heeft om te werken? Of zou het fraai op te lossen zijn met een elastische kit, zonder dat deze opvalt?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu