Welke muurverf in de badkamer?

Jessy27

 • #1
Ik word helemaal gek van alle verschillende adviezen! Ik dacht dat je schimmelwerende latex speciaal voor de badkamer moest gebruiken. Maar nu zegt de stukadoor die de muren aan het doen is dat ik muurverf voor buiten moet gebruiken omdat het anders niet ademt en het vocht wat eventueel van buitenaf komt niet weg kan o.i.d.. Ik heb een goede afzuiging in de badkamer, 1 in de inloopdouche en 1 in de badkamer zelf. Kan iemand hier duidelijkheid over verschaffen?

verplaatst naar verf-rubriek - mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Robbin

  • #2
  Toen ik een poos terug mijn badkamer heb opgeknapt (ook stucwerk) kwam ik na wat zoekwerk ook uit op muurverf voor buiten, en deze heb ik toen bij de lokale bouwmarkt gehaald en op kleur laten mengen. Geen professioneel spul dus maar het zit er na 3 jaar nog steeds prima en strak op.

  Een echt duidelijke reden heb ik hiervoor toen overigens niet kunnen vinden, behalve dat verf voor buiten natuurlijk ook nat wordt, en daarnaast met wind/sneeuw en weet ik wat al niet meer te maken heeft waardoor het me een vrij logische keuze leek.

  Wellicht dat een van de schilders hier e.e.a. beter kan beredeneren, maar ik zou niet weten waarom een buitenverf niet geschikt zou zijn.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
  In de badkamer komt een vochtregulerende dispersieverf goed tot zijn recht. Dat hoeft geen buitenverf te zijn. Wel een acryldispersieverf. Dikke kreten maar wat is dit verschil dan tussen een acrylverf en een latexverf.
  Acrylverf heeft een groter vochtregelerend vermogen ( opname-en afgifte van damp ) dan latex. U kunt dus het beste een acryl-muur/plafondverf voor de badkamer nemen. Acryl is wel duurder in aanschaf.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu