Welke montageset voor mijn siemens inbouw koelkast KI81RAD30

Oowolven66

 • #1
Ik heb recentelijk een zo goed als nieuwe inbouw koelkast van het type KI81RAD30 gekocht ter vervanging van mijn Miele inbouwkoelkast miele kf 9757 id-1(waar ik ten andere nogal teleurgesteld van ben door de zwakke geleidingsrails onderaan).

Ik ging ervan uit dat de deur-op-deur montageset van mijn Miele compatibel zou zijn met die nieuwe Siemens aangezien de groottes voor de rest ook volledig overeen komen. Dat was dus mis gerekend. Resultaat is dus dat de nieuwe frigo wel gemonteerd staat maar zonder front erop.

Nu is mijn concrete vraag: kan ik deze deur-op-deur montage set nog ergens aankopen?

Alvast hartelijk bedankt!

IMG-1758.jpg IMG-1759.jpg IMG-1760.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je hebt niet het volledige E-nummer aangegeven, er horen nog meer cijfers achter een / te staan.
  Maar goed, ik heb even bij Siemens de handleidingen van de KI81RAD30/01 opgezocht, die vind je hier (klik).

  In de daar beschikbare installatiehandleiding kun je zien, welke onderdelen je voor de montage nodig hebt. Vervolgens kun je op de onderdelensite in de explosietekeningen (klik) kijken, welke bestelnummers er voor die onderdelen gelden en de onderdelen eventueel daar bestellen. Let er dan wel op, dat je in werkelijkheid de installatiehandleiding en explosietekeningen van exact het juiste model moet bekijken, want het zou kunnen zijn, dat er in de loop der tijd wijzigingen zijn geweest. Dus als het complete E-nummer bijv. KI81RAD30H/06 is, dan daarvoor dan de installatiehandleiding en explosietekening downloaden.

  Op beide sites doe je dat door te klikken op: 'Ander product selecteren'.

  Merkwaardig trouwens, dat het apparaat verkocht werd zonder de bijbehorende montage onderdelen. Die hebben er wel bij gezeten en de vorige eigenaar heeft er eigenlijk niets meer aan. Dus misschien kun je nog even vragen of hij ze nog heeft liggen. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu