Welke kit voor stootborden trap?

Leejoow

 • #1
Ik ben bezig mijn trap te schilderen en wil de naden tussen de tredes en stootborden netjes laten aansluiten. Zelf zat ik te denken aan een overschilderbare acrylaatkit, maar een collega van me vertelde dat bij hem deze al na een aantal maanden ging scheuren door het lopen op de trap.

Wat zou ik het beste kunnen doen om ervoor te zorgen dat ik dit kit (welke kit moet ik gebruiken) en zijn er verder nog manier om ervoor te zorgen dat deze naden niet gaan inscheuren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Een MS-Polymeerkit heeft een hogere rek dan en acrylaatkit. Normalite gebruiken we deze kit voor beglazing.

  Als u erbij kunt, controleer dan tevens of de stootborden goed vastzitten aan de achterzijde. Te ver doorverende treden wijzen vaak op een ondeugdelijke montage van de stootborden.
   

  Emiel1

  • #3
  Ik had ook onlangs hetzelfde probleem.De trapnaden gevuld met een lijmkit uit de bekende rode tube van de firma B. Het spul is overschilderbaar, maar eerst een laagje grondverf erover is beter, anders duurt het weken(!) voordat lakverf droog/hard is.

  Maar... geen scheuren in de trapverf tot nu toe en bijkomende voordeel is dat ie veel minder kraakt.

  NB Ik heb verf op terpentinebasis gebruikt.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Laat die lijmkit van firma B. ... ook MS-Polymeer bevatten :mrgreen:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu