Welke kit gebruiken rondom ramen / glas

BOCAl

  • #1
Beste Mede klussers,

Bij een raam / deur partij blijkt op een aantal plaatsen d.m.v capillaire werking regenwater langs de horizontale stukken met stopverf / kit naar binnen te kruipen.

Ik heb zonet in het donker met een felle zaklamp van binnen naar buiten gekeken naar de horizontale kit randen aan de onderkanten van de ramen.

Het is inderdaad duidelijk dat er water achter de kit randen kruipt en uiteindelijk aan de binnenkant op een aantal plaatsen naar buiten drupt en/of in het hout trekt waardoor het barst en er druppels uit druppen.

Om van de de hele raam / deurpartij alle ruiten los te gaan halen en opnieuw te plaatsen is voor mij geen optie, ik vermoed sowieso dat 2 grote oude ruiten met een ronding bovenaan dat proces zeker niet gaan overleven.

Het zal dus een kwestie zijn / worden de slechte lekkende stukken te vervangen / dicht te kitten maar dan met de juiste kit.

Ik heb twee jaar terug bij de schilderbeurt van die wand beglazingskit gebruikt maar die blijkt dus ook niet geschikt te zijn.

Wie kan me een goede tip geven wat voor soort kit ik kan / moet gebruiken om te zorgen voor een goede waterdichte afdichting rondom de ruiten?

Tips en advies zijn als altijd welkom!
 

De Bob

  • #2
Google op een polyurethaankit voor glas.

Deze is een stuk robuuster dan b.v. een acrylaat kit, met een prima hechting en goed overschilderbaar.
 

BOCAl

  • #3
Mijn dank voor de tip!

Ziet er goed uit als ik de eigenschappen lees.

Beter dan de acrylaatkit die ik eerst altijd gebruikte rondom de ramen en ook beter dan de beglazingkit die ik het laatst heb gebruikt.

Het is en blijft verbazend hoe water een weg blijft vinden door minimale spleetjes.

En zeker bij hoosbuien waarbij de wind de regen tegen de raamwand blaast.

Zoals nu gebeurt. :P

Nu is het afwachten wanneer het een tijdje droog is en dan de oude kitranden rondom wegsnijden, schoonmaken en nieuwe kit aanbrengen.


N.B. bij de gangbare doe-het-zelf winkels kan ik 'm niet zo een twee drie vinden in het assortiment zie ik.

N.B.B. op 4 plekken zie ik het nu druppen, daarmee is dus bewezen dat de kit randen rondom de ramen (op die plekken) dus lek zijn. / niet goed afdichten.
 

De Bob

  • #4
Desnoods ook online te bestellen.

Maar kijk ook even bij verfspeciaal zaken, of als u een kennis/vriend schilder heeft, bij de groothandel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu