Welke GROHE kraan en evt. betaalbaar alternatief?

Mark1978

  • #1
Beste allen,

Mijn ca. 20 jaar oude badmengkraan van Grohe is overleden. Er zit blijkbaar een lek (scheur) in de kraan daar waar hij op de leiding aansluit en is dus (dringend) aan vervanging toe. Hij drupte al een tijdje, maar nu lijkt het helemaal door (aandraaien van een moer heeft het verergerd). Ik moet de hoofdkraan nu dichthouden boven om een overstroming te voorkomen, dus alle snelle hulp is welkom! Dit weekend moet er een nieuwe kraan komen..

Het gaat zogezegd om een mengkraan van Grohe met vrijstaande c.q. bladmontage (?). Zie foto's. Type kan ik moeilijk achterhalen. Ik lees vaag iets van 'PA 1X 9108/1GD KIWA' of iets dergelijks, maar vind daar niets op. De kraan lijkt wel wat op een Grohe Atrio, alleen deze is recenter neem ik aan en kent enkel een wandmontage (is deze overigens ook als mijn huidige kraan zonder aanpassingen te plaatsen ipv tegen de wand??).

Kan iemand mij helpen het typenr. te achterhalen van deze kraan of iets vergelijkbaars aanraden? Zou enkel graag de kraan omwisselen (los te koppelen door simpelweg de moeren los te draaien), zonder aan het leidingwerk zelf te gaan lopen prutsen..

Dank!!

kraan 2.jpg Kraan1.jpg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Bij google type in "grohe op badrand staande badkraan" en dan komt er genoeg te voorschijn.

Vr Gr
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
maakt geen reet uit iedere badkraan met een hardafstand van 15cm en 3/4 aansluitingen kun je hier op monteren.
Kraan is enkel gemonteerd op staande koppeling en die kun je handhaven.
En je kunt het nummer waarschijnlijk niet vinden omdat de serie niet bij Grohe Nederland bekend is. het is een Poolse serie PAIX
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu