Welke geluidsdempende onderlaag onder tegelvloer?

Bvdb

 • #1
Hallo,

Ik heb een betonnen dekvloer in de keuken waar ik graag zelf een tegelvloer op wil leggen. Ons appartementencomplex is echter nogal gehorig dus ik wil graag eerst een geluidsdempende onderlaag leggen die als het even kan ook nog een beetje warmte isolerend is. Kan iemand mij advies geven wat ik dan het beste kan nemen?
Ik kom tot nu toe 3 opties tegen waar tussen ik moeilijk kan kiezen. Is een (duurdere) ontkoppelingsmat nodig (want geluidsdempend?) of is mijn geval een goedkopere oplossing met bijvoorbeeld Qboard basiq bouwplaat afdoende? Daarnaast vond ik nog dit: dit.

Welke raden jullie aan? of nog totaal iets anders?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Als je in een appartement tegels gaat leggen, moet er zo wie zo een geluid dempende ondervloer in.
  Hoeveel geluid demping verplicht is, is vaak verschillend.

  Qboard of gelijkwaardige platen zijn niet voldoende.
  Je hebt dus een systeem nodig zoals je in de link hebt aangegeven.
  Maar zoek maar eens op ditra sound, dat is een ondervloer die 13 dB contact geluid verminderd, en dat is ruim voldoende volgens verschillende normen.
  Maar ook de overgang van vloer en wand moet vrij zijn, dus geen tegels tegen de wanden aanleggen, maar eerst een strookje randisolatie aanbrengen.
   

  Bvdb

  • #3
  Hi Peter,

  Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie! Ik was die Ditra sound matten ook al tegengekomen, die lijken me vrij makkelijk te leggen, dus dan ga ik daarvoor.
  Wat betreft randisolatie. Ik snap niet zo goed hoe je dat netjes afwerkt. Je snijdt de isolatie tot op de tegel af, kit je of smeer je daar dan voeg overheen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu