Welke constructieplaat?

Geenklusserr

  • #1
Hallo ,

Ik zit met een vraag. Ik heb PVC klik vloer met een geïntegreerde ondervloer. Totale dikte van deze vloer is 5,5 mm. Nu schijnt dat ik voor zo'n vloer een egale vloer moet hebben. Mijn woning heeft een houten vloer ( verre van egaal ) , deze vloer oogt recht maar is overduidelijk niet gelijk. Heb toen de winkel gebeld waar ik dit product had gekocht, die zei me dat ik houten platen moet gebruiken want de pvc klik heeft al een ondervloer. Logisch. Heb nu een verkeerde, dubbele ( groene viltplaten ) ondervloer liggen? Het veert en ik zie deukjes in mijn pvc. Dus nu wil ik graag de juiste manier mijn vloer leggen. Het is me alleen niet duidelijk geworden in het gesprek welke dikte of welke platen ik zou moeten gebruiken. Het kwam er op neer dat hij dat niet kon vertellen..

Dus ik hoop dat iemand mij hier wel kan vertellen wat het beste zou kunnen doen en welke dikte ik moet gebruiken ( zodat het niet gaat veren, of kapot gaat ). En ik woon boven een vochtige opberging dus wil ook een vochtscherm gebruiken. Misschien is dit een domme vraag maar moet die vochtscherm gelijk over de houten vloer of boven de constructieplaat en onder de pvc klik vloer? :D

Ik hoop op een duidelijk antwoord hier,
bedankt alvast
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Die groene viltplaten zijn idd niet geschikt om het PVC rechtstreeks op te leggen.

Wat je zou kunnen doen: Leg over de groene viltplaten een laag van 12 mm groene vochtwerende spaanplaat, en ga deze vastzetten met houtschroeven tot in de houten ondervloer. Schroef op minimaal 2 cm uit de rand van de spaanplaat, en houdt extra afstand bij de hoeken.

- Je gebruikte dus de groene platen om eea uit te vlakken
- de spaanplaat is vlak en een goede basis voor je PVC.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu