Welke afbouw maat voor deur kozijn

PaRaN0iD

 • #1
Hallo klustijgers !

Wij zijn van plan om de zolder op te delen en ik wil hier 2 metal stud wanden gaan plaatsen. Nu kan ik aan 1 muur de dikte 100mm houden maar de andere loopt gelijk aan een koof en trap gat , deze moet ik 70mm houden.

Alleen kom ik er niet helemaal uit met de maten voor de deur kozijnen. Er ligt al een laminaat vloer dus die wil ik dan met oscilerende zaag uitzagen op de plek waar de liggers komen voor de wand. Maar wat voor breedte moet ik aanhouden voor een kozijn voor een deur van 880mm ? Is deze dan altijd 935mm ? Voordat ik dalijk een stuk laminaat weg heb gehaald en blijkt dat het kozijn smaller is ?

Vind het lastig te vinden op internet ook eigenlijk. Het meerendeel is hard hout en wij willen juist gewoon een metalen kozijn.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je kan beter het laminaat onder het kozijn door laten lopen. Dat is veel netter. En ook makkelijker in jouw geval.
   

  PaRaN0iD

  • #3
  Dat is ook zeker het idee, vandaar ook de vraag of de kozijn/inbouw breedte bij een deur van 880
  Altijd 930 is omdat ik anders miaschien te smal stuk laminaat laat liggen en dat kan ik niet meer terug halen.

  Anders moet ik alles gaan aftekenen pas als ik het deur kozijn ook heb, maar omdat die niet zo heel makkelijk te verkrijgen is wilde ik de wand eerst aatsten die spullen heb ik eerder
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  De sparingmaat is afhankelijk van het merk kozijn.

  Maak alleen een sparing voor de wand, en zet het kozijn op het laminaat. Dat scheelt een hoop werk met plakstrips.
   

  PaRaN0iD

  • #5
  Hallo,

  Inderdaad het kozijn wilde ik op het laminaat zetten. Alleen had ik gehoopt uitsluitsel te kunnen krijgen over standard maten zodat ik al zonder de kozijnen te hebben met de want verder kan.

  Dit is nogal lastig schijnt. Ik zal wel wachten tot ik de kozijnen ook heb...
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Als je het merk weet, dan is het eenvoudig te achterhalen. Heb je er bij het bestellen rekening mee gehouden dat de ruimte onder de deur kleiner moet zijn als het kozijn al op het laminaat komt te staan? Anders wordt de kier onder de deur wel erg groot.
   

  PaRaN0iD

  • #7
  De kozijnen worden waarschijnlijk van Berkvens type Berdo.

  We willen ze hetzelfde houden als de rest in het huis.

  930x2315 is de deur maat opdek die er in de rest van het huis zit. Maar als ik onder de deur 20mm overhoud, en het kozijn komt 10mm lager te zitten als dat het op het laminaat staat dan wordt die kier toch kleiner ?

  Alleen zie ik dat er 1 kozijn is die 5mm opgevult moet gaan worden. Ze kunnen van 50mm leveren en de wand is 45mm.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #8
  PDF-je met alle info
   

  PaRaN0iD

  • #9
  Hallo mannen, via een bedrijf dat particulier berkvens verkoopt eindelijk bestelling kunnen plaatsen, Alleen is die voor 50mm een speciaaltje en dat gaat even duren voordat die geleverd kan worden.

  Nu wilde ik toch graag verder met de wanden, ik ben echt niet wijzer geworden van de tekeningen van de kozijnen. Ik durf niet precies te zeggen welke ik nu moet gaan gebruiken.

  Hieronder heb ik een plaatje staan wat ik dacht dat ik kon gebruiken om uit te zaggen bijvoorbeeld. Komt het een beetje overeen.  Hier de andere situatie, hier wilde ik het kozijn aan 1 kant tegen de staande koof aan maken. Kan ik hier een houten lat van 2,5 cm bijvoorbeeld aan vast maken en dan het kozijn hier aan monteren ? En dan aan de rechter kant het wandje door laten lopen zoals op de tekeneing ?   

  PaRaN0iD

  • #10
  Ok , ik denk dat ik begrijp uit de tekening van de PDF dat ik de staanders tussen het kozijn op 97cm moet houden.

  Dus dan kan ik het laminaat op 91cm breedte moet uitzagen ? Of kan ik deze beter op 95 doen bijvoorbeeld zodat het kozijn erop valt ? Ik weet niet of er nog een profiel onder de buitenste profiel van het kozijn zit ?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu