Welk type Tacker moet ik nemen?

PeterDorr

 • #1
Ik ben totaal niet thuis in de wereld van tackers, maar waar ik hem vooral voor ga gebruiken is in MDF randen van plm 2 cm dik vast te spijkeren
Een enkele keer zal ik ook een dunner plaatje willen kunnen doen dus moet de schietkracht wel in te stellen zijn.
Ik wil zowel kunnen nieten als spijkeren.
En ik gebruik hem maar 1x in de maand of zo, dus echt een hobbyist, geen heavy user.

Ik heb de beschikking over een compressor, maar gebruik toch veel liever apparaten op een accu.
Nu is de rest van mijn collectie allemaal van DeWalt met die 18V accus en ivm de uitwisselbaarheid blijf ik daar graag bij.

Maar ik zie zoveel types dat ik door de bomen het bos niet meer zie.
Kan iemand me helpen met een suggestie voor het juiste model?
Thanks alvast
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Ik heb enkel ervaring met tackers op perslucht. Je kunt dan met vrijwel iedere tacker wel mdf verwerken. Ik heb zowel een duurdere van Ai..es als een goedkoop ding van een Duitse supermarkt. Kunnen beide zowel nagels als nieten. Mdf lukt ook met allebei prima maar als je echt wat zwaarder werk hebt dan is de duurdere wel echt in het voordeel.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #3
  Mijn ervaring met goedkope tackers is dat ze vaak na een aantal keren gebruiken steeds vaker kuren vertonen en dat de nagels/spijkers steeds sneller vast blijven zitten en dat je langer bezig bent alles steeds weer los te maken dan even die paar nieten in het hout te schieten.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  In uw geval zou ik een tacker open zonder accu, die hebt u immers al.
  Een tacker voor nieten van 40 mm en brads van 50 mm is voor hobby voldoende.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Dat merk wat je noemt heeft een (één) tacker die brads schiet. Is stevig aan de prijs voor zo weinig gebruik. Met de hand spijker je lijstjes ook wel vast. De hamer heb je toch meestal nog nodig om ze op de juiste diepte na te tikken.

  Ik heb zelf een tacker op 240V van een goedkope supermarkt. Die schiet brads en nieten. Kan voor zo weinig gebruik ook prima functioneren. Dat er af en toe iets vastloopt vind ik te overzien. Zo'n apparaat heb ik uberhaupt nog niet in een betere kwaliteit gezien.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu