Welk type SIPS paneel (Teruglopende Rc waarde PIR)

Fboecom

  • #1
Dit thema houdt mij enorm bezig, bij het kiezen van het isolatiemateriaal in de SIPS platen die ik wil kopen. Op Youtube (nuttig channel!
) kwam ik het begrip Thermal Drift tegen, dat zoveel wil zeggen als dat de isolatiewaarde terugloopt met de tijd. Dit zou vooral gelden voor PIR en in veel mindere mate voor XPS en nog minder voor EPS. Verder gezocht en kwam op sites waar dat met onderzoek wordt bevestigd: https://www.greenbuildingadvisor.com/article/polyisocyanurate-rigid-foam-and-thermal-drift. In sommige gevallen liep de R waarde in 35 jaar terug met 50%. Ze zeggen er wel bij dat het afhangt van de leverancier. Ik heb enorm gezocht in het Nederlands maar kan helemaal niets over dit onderwerp vinden. Dat terwijl er in Canada een term voor is: long-term thermal resistance (LTTR) ontwikkeld door de fabrikanten daar.
Iemand hier een mening over - en welk SIPS paneel zou je daarom aanbevelen? Het zou dus ook betekenen dat je beter geen 2ehands PIR platen koopt.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Niet bekend mee maar ik weet dat Kingspan een technische helpdesk heeft die je ook als particulier gratis kunt bellen. Dat zou je eens kunnen proberen. Er worden in ons land op grote schaal woningen gebouwd vol met hun isolatieplaten. Zij geven op sommige platen tot 40 jaar garantie dus lijkt me dat zij wel met zulke onderzoeken bekend zijn.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Vonken_trekker schreef:
Zij geven op sommige platen tot 40 jaar garantie dus lijkt me dat zij wel met zulke onderzoeken bekend zijn.
40 jaar garantie waarop. Nog eens even bellen. :lol:
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Quacore panelen. Ik ken ze niet maar kwam het toevallig tegen . Link
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het is een sandwich paneel. Gebruiken ze aan de buitenkant van een gebouw.
Bijvoorbeeld een garantie dat de coating het 40 jaar volhoud is een sterk marketing verhaal.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
De garantie geldt ook op thermische prestaties staat er. Dus die zou na 40 jaar nog net zo goed moeten isoleren denk ik dan
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu