Welk type isolatiemateriaal voor vloerisolatie?

Smily01

  • #1
Hallo

Ik wil graag dat mijn betonvloer extra geïsoleerd wordt. Er is al in 1983, toen het huis is gebouwd, een laag piepschuim (EPS) tegen de vloer aangebracht.

De kruipruimte is verdeeld in 2 rechthoekige compartimenten van De 2 compartimenten zijn met elkaar gescheiden door een draagmuur. Een gedeelte is is goed toegankelijk via een luik. Voor de andere ruimte moet een gat worden gegraven onder de draagmuur.

Ik heb nog geen keuze gemaakt voor het type isolatie. Ik wil in ieder geval geen PUR. Ik heb al verschillende vertegenwoordigers op bezoek gehad die allemaal een ander soort isolatiemateriaal aanbevelen. Dit zijn de materialen die langskwamen:
schelpen, isloatiechips, HR-folie en Tonzon. Als ik kijk op het internet bij schelpen en isolatiechips wordt dit vooral gebruikt bij natte kruipruimtes (waar bij mij geen sprake van is) maar is de isolatiewaarde niet erg hoog. Ik zoek juist een materiaal waarbijb de isolatiewaarde wat hoger is. Op zich zou mijn voorkeur uitgaan naar Tonzon, maar dat is ontzettend duur. Hebben jullie eventueel nog andere isolatiematerialen? Belangrijk is natuurlijk dat het isolatiemateriaal tegen het piepschuim aan kan worden aangebracht en dat het isolatiemateriaal onder de draagmuur kan worden vervoerd.

Bedankt voor jullie reacties!!!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan er een harde isolatieplaat tegenaan lijmen. Evt. in kleinere stukken snijden voor het transport.

Staat de woning op palen? Anders mag je niet onder de fundering door graven.

Chips en schelpen zijn niet bedoeld om vloeren te isoleren. Die zitten immers niet tegen de vloer aan.

Bedrijf verwijderd, die beoordelen we niet. (Andere bedrijf van de folies laten staan omdat daar geen alternatief voor is.)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu