Welk soort cement moet ik gebruiken?

Jan Koop

  • #1
Heb voor een drietal plekken cement nodig.

In de kruipruimte is een stuk cement van de betonnen balk af die tussen de broodjes zit. Ik kan daardoor een draadstang in het cement zien zitten. En er is daar wat vocht zichtbaar. Wil nu die balk weer 'aansmeren' met cement. Welk cement heb ik hiervoor nodig? En moet ik bijvoorbeeld eerst een plankje er tegenaan drukken en daar het cement achter drukken? En is de vochtigheid op die plek geen probleem voor de hechting van het cement?

Wil tevens enkele voegen tussen de stenen van de buitenmuur vervangen. Sommige stukken zitten los of zijn eruit gevallen. Kan ik dezelfde soort cement daarvoor gebruiken? En hoe krijg ik de cement wat lichter van kleur? is het nodig om de voeg vooraf eerst te bevochtigen?

Ten slotte wil ik enkele raamdorpels wat 'invoegen'. Kan ik hiervoor ook dezelfde soort cement gebruiken? Wat meer 'verdunnen? En vooraf ook hier bevochtigen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Cement is alleen een bindmiddel.

Voor de vloerbalk heb je een betonreparatiemortel nodig. Deze moet op de juiste manier aangebracht worden, met primers en voorbehandeling. Het is verstandig dit uit te besteden.

De andere twee klussen met een voegmortel. Die is op kleur te koop. Als het een grote oppervlakte is, kan je beter de hele gevel opnieuw (laten) doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu