Wel of niet vervangen oude radiator leidingen

Niels_

  • #1
Beste klussers. Binnenkort gaan wij onze oude jaren dertig woning renoveren waarbij ik o.a. de oude (rieten) plafonds zal vervangen, electra vervangen, leidingwerk (nieuwe keuken, badkamer), stucen etc. De radiotoren zullen we behouden maar op dit moment komen de oude radiator leidingen zichtbaar door het plafond naar beneden. Nu twijfel ik of ik deze leidingen ook direct moet vervangen door kunststof leidingen en wegwerken in plafonds/muren. Ik ben benieuwd wat jullie denken? Ik stoor me er niet enorm aan maar nu dat ik alles toch aanpak twijfel ik. Kan ik dit beter gewoon direct meepakken nu dat ik toch alles open haal of gewoon lekker laten zitten?

Alvast bedankt voor advies!

leiding.jpeg
 

Sepp

  • #2
zelfde situatie hier bij ons - wat ik doe is dekunststof radiator leidingen in het plafond wegwerken...waar het kan door de balken heen, en dan de hoek om, en met de balken mee. En dan twee mooi verchroomde 15mm buisjes door de vloer omhoog naar de radiator.

Waar ik een voorzetwand met isolatie heb, verlopen de leidingen boven de vloer en komen uit de wand.

De verticale hoofdleiding vervang ik ook per verdieping die ik aanpak met meerlagenbuis, maar niet in de muur. Gewoon een koof omheen bouwen.

Ook wij gebruiken de oude radiatoren - opnieuw gepoedercoat met structuurlak (iets van 80 euro per dubbelblad radiator van 1.80m). Best mooi met nieuwe kranen en ventielen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Je moet er niet per se iets aan veranderen maar doorgaans vindt men het strakker als de leidingen in de muur worden gefreesd.
 

Bernhard

  • #4
Plafondverwarming met slangen dan heb je geen leidingen in het zicht en heb je het beste verwarmingssysteem.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Sepp schreef:
Ook wij gebruiken de oude radiatoren - opnieuw gepoedercoat met structuurlak
Lijkt me niet mooi Bernhard, om die radiatoren tegen het plafond te hangen...
 

Niels_

  • #6
Super bedankt voor de reacties. Ik ga het meenemen in de verbouwing. Het lijkt me handig om inderdaad een verticale hoofdleiding 22mm te maken en dan per verdieping te splitsen. Weten jullie of je een t-stuk perskoppeling in het plafond mag verwerken?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Ja dat mag
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu