Wel of geen isolatie

Bprosman

 • #1
In mijn (inpandige) garage ligt een "zoldertje". Balken van 140*43 op 60cm met daarop aan de bovenkant vloerdelen.
nu wil ik daaronder een plafond maken met de welbekende geplastificeerde (mdf of spaan) plafondpanelen door er rachelwerk onder te leggen.
Wat betreft isolatie.... heeft dat zin om bovenop de plafondpanelen te isoleren met "piepschuim" of glaswoldekens ? Zo ja... hoe dik moet die laag zijn ?
Wat betreft elektriciteitsleidingen... ik neem aan dat ik niet in de balk mag boren, moeten de leidingen tussen het rachelwerk komen te liggen ?

Alsvast bedankt voor jullie antwoorden adviezen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bprosman

  • #2
  Niemand ?
   

  Tiho

  • #3
  Als je midden door de balk boort met bv 20 mm heeft dat geen invloed op de sterkte.

  Balken met daarop vloerdelen? Bedoel je dan planken messing en groef met daarop waarschijnlijk dakbedekking?
   

  Bprosman

  • #4
  Balken met daarop vloerdelen? Bedoel je dan planken messing en groef met daarop waarschijnlijk dakbedekking?
  De garage is ca. 3.50 meter hoog, op ca. 2 meter hoogte ligt daar een balklaag in met daarop inderdaad planken met messing groef om zo een "zoldertje" te creëren. Het dak en de dakbedekking (pannen) ligt dus nog zo'n 1.50 meter hoger.

  Nu wil ik aan de onderkant van die balklaag een plafond maken (op rachels) bestaande uit die geplastificeerde plafondplaten om zo een nette afgewerkte hobbyruimte te maken in de garage.
  Om nu de warmte binnen te houden vroeg ik me af of het zin had er (glaswol) isolatie tussen te werken. Zo ja hoe dik moet dat zijn (de balken zijn 140mm hoog dus in theorie zou er 140mm glaswol tussen kunnen.
   

  Tiho

  • #5
  In principe heeft isoleren om de warmte vast te houden altijd zin :wink:

  Als de ruimte naar de zolder verder goed afgesloten is, kun je de vloer idd isoleren. Als dit een open verbinding is kun je beter het dak isoleren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu