Wel of geen folie bij platdak

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ben bezig met mijn nieuw gekochte huis te verbouwen. Aan de woning zit een aanbouw uit 1971. Hier zaten nog schroten in. Deze heb ik allemaal verwijderd en nu komen er stucplaten en stucwerk tegenaan.

Het platdak is in 1971 van binnenuit geïsoleerd. Deze isolatie zit er nog prima tegenaan (het zijn gewone glaswolplaten zonder folie/aluminium). Nu hoorde ik dat ik folie tussen het rachelwerk en de stucplaten moest doen. Ik heb hierop gebeld met mijn stucadoor (deze gaf aan nooit folie te gebruiken). Ik heb gebeld met een bouwgroothandel en daar gaven ze aan dat ik dampdoorlatende en waterkerende folie moest gebruiken. Bij een andere bouwhandel gaven ze het advies om dampdichtefolie te gebruiken.

Nu weet ik het ook niet meer. Het enige wat ik zie is dat de isolatie die er nu inzit er al 39 jaar inzit en deze kurkdroog is, tevens zijn de balken helemaal droog. Het verhaal over condensatie geldt in mijn ogen hetzelfde voor houten schrootjes als voor stucwerk. Het ademt allebei.

In het plafond komen spotjes dus de folie die er tegenaan wordt gedaan wordt op die plaatsen sowieso kapot geknipt.

Wat moet ik nu doen??? Wel of geen folie?? Dampdicht of dampdoorlatend of dampwerend. Wel of niet waterkerend??

Alvast bedankt voor jullie reactie.
 
Je ziet hoe lastig het kan zijn. Maar dat het bij jouw al die jaren goed is gegaan wil nog niet zeggen dat we het allemaal maar zo moeten doen.
Ik kan je verzekeren dat het zonder die dampremmende folie vaker fout dan goed gaat.
Je zou gewoon de bestaande constructie kunnen handhaven. Toch.
Maak je toch een damprem moet deze bij de spotjes ook dicht zijn.
Je kan ook eens kijken naar die nieuwe type dampremmer het intelligente
systeem.
Werkt twee kanten op sluit in de winter dan gaat geen lucht richting buiten en in de zomer gaat er wel lucht richting de woonruimte.
Hoe dik zijn de glaswolplaten.
 
Het is geïsoleerd met 2 glasplaten op elkaar, elk van 3 cm dik. Het is overigens niet zo dat ik denk dat het bij mij goed is gedaan, maar ik woon nu 3 maanden in het huis en weet van de vorige eigenaar die het huis in 1961 heeft gekocht en dus ook de aanbouw heeft geplaatst dat het sinds 1971 er zo inzit. En ik merk dus op dat het al die tijd goed is gegaan. Maar omdat ik nu bezig ben wil zorgen dat het de komende jaren ook goed blijft. Dus vandaar mijn vraag.

Het dichtmaken rond de spotjes lijkt me erg moeilijk. Zijn daar speciale systemen voor?
 
Hoewel de isolatie van 2×3 cm erg dun lijkt blijft het in huis verrassend koel, ook met de temperaturen die we de afgelopen zomer hebben gehad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan