Weghalen van deurkozijnen

Jis

  • #1
Hoi Allemaal,

Momenteel ben ik een slaapkamer op de 1ste verdieping aan het opknappen. In de slaapkamer zit een muurkast met hiervoor 2 deuren in een standaard kozijn.
De muur waar deze deuren inzit is naar mijns inziens dragend aangezien deze doorloopt van de beganegrond tot aan het dak.

Nu wil ik graag deze deuren + kozijn uit de muur halen. Voor zover ik weet zou een deurkozijn nooit onderdeel uit mogen maken van de dragende constructie!? Dus dan zou ik deze zonder problemen moeten kunnen weghalen?

Probleem is dat er boven de deuren geen latei zit, ik heb een stuk stukwerk weggehaald. Ook voelt het stukje muur wat tussen de 2 muren inzit niet 100% solide aan.
Ook dragen de vloerbalken van mijn zoldervloer op deze muur, zie foto.

Het liefste zou ik de kozijnen + muur in het midden weghalen zodat er een grote ruimte onstaat. Hiervoor moet er wel een latei gelegd worden, vergunning aangevraagd en constructeur langs komen aangezien ik aan de constructie van het huis kom.

Voor mij is het ook een optie om alleen de deuren + kozijnen weg te halen en het stuk muur in het midden te laten staan. Dan kom ik niet aan de constructie en mag ik zo uitvoeren?

3de optie zou ook nog zijn om de deuren, kozijnen en muur in het midden weg te halen en aan beide kanten een stuk muur bij te metselen zodat ik een nis creeer ter breedte van beide deuren samen. (ongeveer 1.8m) Maar ook hiervoor zal een constructeur moeten komen?

4de optie zou ook nog kunnen om de deuren en kozijnen weg te halen, muur dicht te metselen en de kast aan de slaapkamer die hierachter ligt bij te betrekken. De rug van de kast is namelijk geen dragende muur.

Van buitenkant kozijn tot buitenkant kozijn is +-2.4m.

Alvast bedankt!

fe31f8f0-4235-4b38-a745-6b59e2eb296f.jpg 51a35a0a-7080-4a96-871a-42aa8f9fdc9d.jpg 773fd6db-7b35-45cd-967e-f3d98072ca42.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik weet niet hoe je er bij komt dat een kozijn niet dragend zou mogen zijn.
Dat soort regels bestaan niet.vroeger waren kozijnen veelvuldig dragend in zowel de binnenmuren als de buitengevels

tegenwoordig zijn kozijnen hier meestal niet meer geschikt voor.
maar aangezien er in jouw woning vaste kasten zitten kunnen de kozijnen bij jouw prima dragend zijn uitgevoerd.

Bij uitbreidingen zoals serres en dakkapellen worden kozijnen ook vandaag de dag nog veelvuldig dragend uitgevoerd.

Ik raad je aan het zo uit te voeren zoals je het graag wilt maken
dat laten uitrekenen en een vergunning aanvragen kost ook de hele wereld niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu