Waterzijdig inregelen ervaring

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #21
Hoi AvDijk,

Gewoon proberen zo, het komt misschien niet zo heel kritisch met de winters die we tegenwoordig hebben.

Als het zo goed bevalt, al klopt de theorie niet helemaal houden zo toch!

Genoegelijk warmte van de toegewenst.

Vr Gr
 

Chathanky

  • #22
Nog even terugkomend op het inregelen van de radiatoren.

Je zal bij deze ketel het toerental vast moeten zetten om middels een temperatuursmetingen de cv in te regelen. Het is namelijk een ketel met een modulerende pomp en zal op de invloeden van de aanvoer/retour temperatuur zijn toerental aan passen.

Ik kwam daar bij toeval achter omdat ikzelf aan het oriënteren ben om een andere ketel aan te schaffen. En Remeha geeft dit in de algemene beschrijvingen niet aan.

In het geval je nog eens een poging waagt houd hier dan rekening mee.
 

Mikky92

  • #23
Je ketel opstoken met thermostaat kranen eraf en voetventielen geheel open
zorg er gewoon voor dat je 20 graden verschil hebt tussen het water wat in een radiator gaat en wat eruit gaat.

Dit het liefst bij een aanvoertemperatuur rond 80

Meer is er niet van
Heeft niets te maken met dat je ketel terug moduleert of wat dan ook.
Gaat om de tijd die een radiator nodig heeft om zijn afgifte te doen. Gaat er te veel water overheen dan zal het verschil kleiner zijn dan 20 graden.
Door middel van voetventielen is redelijk in te smoren. Beetje gevoel erbij en het lukt vast.
 

Chathanky

  • #24
Mikky92 schreef:
Gaat er te veel water overheen dan zal het verschil kleiner zijn dan 20 graden.
Door middel van voetventielen is redelijk in te smoren. Beetje gevoel erbij en het lukt vast.
Dat is nou het probleem als je een modulerende pomp hebt: die past het waterdebiet aan evenredig met de vraag. Deze ketel heeft een modulerende pomp en beinvloedt de waterstroom (variabel debiet).
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #25
Beste Chathanky

Deze ketel heeft inderdaad een modulerende pomp. Met een instelling in het installateursmenu kun je aangeven op hoeveel % de pomp ingesteld staat; standaardwaarde is 100% voor warmwatergebruik, en 70% voor CV gebruik en 30% tijdens 'nadraaien'. De 'solo' ketels hebben geen modulerende pomp. In de installatiehandleiding staat niets over een door jouw beschreven regeling van de pomp aan gemeten temperaturen.

Tijdens de metingen moduleert de ketel terug, de radiatoren zijn in totaliteit te klein voor het CV vermogen dus bij 90 graden gaat het vermogen terug.

Zoals eerder gemeld heb ik in de instalatie geen voetventielen, en is de installatie dus niet veel beter te krijgen met het begrenzen van de radiatorknoppen.

We wachten gewoon de winter af, het zal op de uiterste, vorige winter te koude plek in huis (serre) in ieder geval beter te zijn. Is het dan nog niet tot voldoening dan misschien volgende zomer voetventielen monteren.
 

Chathanky

  • #26
Voor een precieser antwoord zal ik de beschrijving ook uitgebreider moeten inzien.
Het moduleren van de brander kan je meting van toen ook beinvloed hebben, met een grotere delta t over je aanvoer en retour leiding bij je ketel gaat de brander terug moduleren zodat je temperatuursmeting dan ook niet meer klopt.

Als blijkt dat de pomp bij cv vas op 70% draait zou je bij de bolgende poging de modulerende branderregeling vast moeten zetten op een vaste waarde. dit is de enige manier om een eerlijke temperatuursmeting te krijgen. De remeha kent een aantal regelmethodes waarvan 1 een hoog laag regeling is waarschijnlijk is die toe te passen, maar zeker weten doe ik dat niet. daar zou ikzelf de boeken ook op na moeten slaan wat daar de gevolgen van zijn.

Je kunt ook overwegen om de radiatoren te voorzien van kranen met een voorinstelling daarmee kun je volgens een grafiek bepalen wat de juiste instelling is voor de verschillende radiatoren in je huis.

Als je problemen blijft houden is dat het overwegen waard om het dan ook goed op te lossen hoe vervelend dat dan ook is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu