Waterverdeler toilet los bij Sphinx

@klus

  • #1
Waterverdel is losgeraakt uit het toilet. Het is een sphinx opbouw toilet
Op een of andere vreemde manier is de waterverdeler losgeraakt. Deze zit onder de rand op een buis geschroefd. Dit gedeelte heeft zich eruit gedraaid.
Vreemd hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Hoe gaan we te werk....wc pot moet eraf en de stortbak moet aan achterzijde los van het toilet. Dan zul je deze daar weer kunnen indraaien lijkt me.

Hoop dat wc pot niet gekit zit. Als de schroeven los zijn kun je de stortbak dan loshalen of krijg je de buis er zo ook uit.

Graag een methode hoe de buis aan achterzijde toilet los kan?
En hoe vervolgens de schroefbits weer in de waterverdeler te draaien.

Alvast bedankt.
 

Dimkal

  • #2
Misschien toch een breuk in het kunststof deel waardoor het schroefdraad geen grip meer heeft. De valpijp is altijd ingestoken met een steekverbinding en kun je mits voldoende ruimte er uit trekken.
Wel altijd eerst even de stopkraan dichtdraaien en de bak leeg maken voordat je de boel uit elkaar trekt.
Als je een hier een paar foto's plaatst hebben we er ook een beetje beeld bij wat voor pot en reservoir je heb. Dan kunnen we je misschien nog wat gerichter helpen met montage advies of onderdelen.
 

@klus

  • #3
Ik zie geen breuk in de verdeler zelf. Zou natuurlijk ook het gedeelte kunnen zijn wat nog in de wc pot zit. Het schroefgedeelte.

20211212_184351.jpg 20211212_184420.jpg 20211212_184435.jpg
 

@klus

  • #4
Zijn de foto's duidelijk genoeg?
 

Dimkal

  • #5
Hallo @Klus bedankt voor de foto's. Je kunt het beste even contact opnemen met de support Geberit te Nieuwegein, (Sphinx valt onder Geberit) om navraag te doen of het mogelijk is bij jouw pot de spoelverdeler te vervangen. Volgens mij heb je een Serie 300 type 96 (AO/PK). Achter in de pot waar de spoelpijp met een rubber/steekverbinding in geduwd wordt zit ook een kunststof rozet. De kunststof rozet zal eerst verwijderd moeten worden, maar ik weet niet zeker of dit mogelijk is zonder de pot te beschadigen.
Als het nog onder de garantie valt zou ik dat trouwens eerst even uitproberen. Sphinx keramiek is 10 jaar volgens mij. Ik zou de pot lekker laten staan en het reservoir deels demonteren om de spoelpijp los te halen. Maar voor je hieraan begint eerst even bellen. Misschien kunnen ze je ook aan een vervangingssetje helpen met onderdelen.
 

@klus

  • #6
Hatelijk dank voor de reactie en uitleg. We gaan ermee aan de slag.

Nogmaals bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu