Waterschade aan vloer en plafond

Schmut

  • #1
Hoi,

Door een aansluitfout bij de wasmachine is deze behoorlijk gaan lekken tijdens een wasbeurt. De wasmachine stond op de bovenste verdieping dus het water is naar beneden gestroomd. Dit heeft schade veroorzaakt aan de vloer op de zolder (die is gaan bollen) en de badkamer direct daaronder (grote lekkage vlekken). De rest van de woning lijkt grotendeels gespaard te zijn. Alleen de hal op de begane grond toont een paar kleine lekkagevlekken.

Ik twijfel hoe ik dit nu het beste kan aanpakken. Online vind ik meerdere bedrijven die zich specialiseren in waterschade herstellen. Maar ook lees ik veel verhalen over dat deze bedrijven niet leveren wat ze zeggen te leveren.

Ik denk dat ik de lekkagevlekken zelf kan wegwerken door hier op de juiste manier overheen te verven (hier heb ik al meerdere online handleidingen over gevonden). Waar ik mij het meeste zorgen om maak is eventuele schimmelvorming in het plafond tussen de zolder en de badkamer (waar verreweg de meeste waterschade is). Hoe kan ik hier het beste mee omgaan zodat er niet nog meer schade ontstaat? Waar moet ik op letten en mee oppassen?

Ik heb wat foto's bijgevoegd om een beeld te geven van de schade.

Iemand een idee? Alle hulp/suggested zijn meer dan welkom :)

badkamer.jpg hal.jpg zolder.jpg
 

ABCDE

  • #2
Houten vloer en gips plafond? Gips kost bijna niks... waarom niet gewoon eraf trekken, laten drogen, nieuwe platen er op en klaar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wat zegt de inboedelverzekring hiervan?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Verzekering inschakelen inderdaad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu