Waterpomp slaat niet meer af

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo medeklussers,

onze drukgestuurde waterpomp stopt niet meer met pompen; kan zijn dat ze teveel droog gepompt heeft, wegens herhaaldelijk opstarten met lege leidingen. Is hier iets aan te doen? Er zit achteraan het elektrische deel (drukschakelaar) een plastic schroef. Weet iemand of hiermee iets kan gedaan worden?
Dank bij voorbaat
 
Dit wordt meestal veroorzaakt door lucht in de pomp en/of zuigleiding, vul de pomp en zuigleiding geheel en probeer het opnieuw.

Als het een bronpomp is dan met de zuigslang op en neer gaan tot er water uit komt, de slang weer aansluiten aan de pomp en het op en neer bewegen van de zuigleiding voortzetten tot de pomp water pakt, uiteraard eerst de pomp aanzetten.
 
Jan,

bedankt voor de snelle reactie, maar heb het niet goed beschreven denk ik. Ik heb de pomp al laten werken (getest met tuinslang= uitvoer en socarex=invoerslang) en alles werkt perfect.. enkel, als ik dan de uitvoer sluit (bolkopkraan) moet de pomp automatisch stoppen na ca 20 sec, en dit doet ze niet; vroeger schakelde ze ook automatisch uit bij droogloop, en dit werkt ook niet meer. Waarschijnlijk geen drukdetectei meer, maar daar ken ik dus niks van.. en daarom deze help-vraag :)
Groetjes
Gago
 
Er staat geen drukmeter op; bovenop het pomphuis staat de regelaar (trechtervormig, met LED's, en failure en "on" knop). Bij droogloop schakelt de pomp zichzelf uit normaal, en indien er geen water meer gevraagd wordt ook (na ca 20 sec)
 
Dan is waarschijnlijk de drukschakelaar defect, op afstand moeilijk in te schatten.

Komt er een dun straaltje uit de tuinslang of een volle straal ?
Geef merk en type eens op, misschien is er een oplossing te vinden.
 
Stop de aanzuigslang eens in een bak met water. Vul het systeem en sluit dan de kraan. Als de pomp dan wel goed afslaat kan het zijn dat de bron vervuild (verstopt) is of dat het waterpeil een stuk gezakt is waardoor de opvoerhoogte kleiner is geworden.

Gaat het om een gardenapomp zonder buffervat?
 
of dat het waterpeil een stuk gezakt is waardoor de opvoerhoogte kleiner is geworden.
Daar wil ik graag een verklaring voor, bij mijn weten is de opvoerhoogte altijd gelijk aan de onderkant, dus de terugslagklep, van de zuigleiding.
 
het euvel is verholpen.
Hier de (zo goed mogelijke) info:

Ik heb de volledige pomp gereinigd. Er zat een laagje "fijne modder" binnenin. Ook het "trechterhuis" geopend (ik denk dat daar de drukval gemeten wordt) en gereinigd. Nu zit daar een plastic afdekplaatje met O-ring. Dit zat scheef. Waarschijnlijk door het manipuleren van de pomp, of door het vuil. Ik denk dat daarom de pomp niet meer stopte met pompen. Alles terug in elkaar gezet, en ze werkt terug als nieuw.

Merk van de elektrische pomp-regelaar is MASCONTROL

Bedankt aan allen, en hopelijk kan dit iemand ooit verder helpen.
Mvg,

Gago
 
Het is normaal dat er een dun laagje modderachtige aanslag in een bronpomp terecht komt, niets om u druk over te maken.
Als het echt zand zou zijn lijkt dat niet op "modder" en kunt u dat zien aan het uitslijten van de schoep.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan